Hirdetés
Archivum

Végletekig kiélezett meccs után elõnyben a Sopron:

:

Hirdetés

Az Euroliga negyeddöntõjében 1-0-s elõnyre tett szert a Sopron Basket, miután 66-65-re legyõzte a Bourges együttesét. A gyõztes találatot 4 másodperccel a vége elõtt Candice Dupree szerezte. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc pénteken este folytatódik Franciaországban.

Telt háznyi közönség és igazi rájátszásbeli fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. A publikum egy kifejezetten pontgazdag, mindkét fél részérõl extra dobóformát hozó elsõ negyedet láthatott. Váltott vezetéssel haladtak a felek, 10 perc után végül 25-23-ra a Sopron vezetett. A második etapban a mieink maradtak lendületben. Már a hetedik tripla ért el célt a magyar együttestõl, amikor 38-29-re sikerült ellépni. Idõt kértek a franciák, akik szigorítottak a védekezésükön. Ez némileg kizökkentette a Sopront. A félidõig így 40-40-nél egyenlítettek a vendégek.

A harmadik negyedben nem változott a játék képe. Már egyértelmûen az elõzetes is várt kemény küzdelem és rendkívül szervezett védekezés jellemezte a meccset. A hullámzó játékrész során 47-44-nél és 51-48-nál a francia csapatnak volt esélye jobban ellépni. Ezt követõen azonban a Sopron vette át az irányítást. Yvonne Turner már a 18. pontját szerezte, amikor a negyed végén 54-51-re módosította az állást.

A harmadik etapot lezáró 6-0-s futás egyértelmûen a Sopront helyezte lélektani elõnybe. Erre építve jó ritmusú támadásokkal a záró szakasz közepére 60-55-re sikerült ellépni. Támadhattak a mieink a 7-8 pontos vezetésért is. Ez nem jött össze és néhány rossz ütemû faulttal, illetve egy technikaival kizökkent ebbõl a lendületbõl a Sopron.

Másfél perc volt vissza, amikor 61-60-nál átvette a vezetést a Bourges. Ami innen következett az egy felejthetetlen, végletekig kiélezett végjáték. Idõkérést követõen utolsó 24 másodpercben a Sopron támadhatott 65-64-es francia elõnynél. Végül Candice Dupree 4 másodperccel a vége elõtt szerezte a gyõztes találatot. Egy emberként ugrott talpra a publikum. Az utolsó támadásból a vendégek nem találtak be, így a Sopron egy gyõzelemre került az újabb Final Four-tól.

Köszönjük a sportélményt!

Eredmény

Sopron Basket – Tango Bourges Basket 66-65 (25-23, 15-17, 14-11, 12-14)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Sopron Basket javára.

Statisztika


 

Hirdetés