Hirdetés
Nagyvilág

Vegyes érzésekkel készül Abby Bishop és Julie Vanloo csapata az ausztrál szezonnyitóra:

:

Hirdetés

Október 11-én megkezdődnek az ausztrál profi liga, a WNBL küzdelmei. Magyar szemmel a JCU Townsville Fire együttesét követhetjük megkülönböztetett figyelemmel, hiszen ide igazolt hazánkból Abby Bishop és Julie Vanloo.

Fotó: Townsville Fire

A JCU Townsville Fire csütörtökön tartotta szezonnyitó rendezvényét. A fenti kép is itt készült. A klub partnereinek rengeteg új arccal kellett megismerkedniük, hiszen az együttesénél komoly változások történtek. A klub legendája Suzy Batkovic visszavonult, új GM és új vezetőedző  érkezett. A jövő kapcsán azonban a legfontosabb, hogy névadó James Cook University-vel sikerült három évre meghosszabbítani az együttműködési szerződést. Ez biztosítja hosszú távon a stabil tervezhetőséget.

Batkovic visszvonulásával lezárult egy korszak és a klubvezetés a teljes átalakítás mellett döntött. A két legismertebb igazolás éppen Abby Bishop, aki az elmúlt évadot Szekszárdon töltötte és a PEAC-ból ismert belga válgoatott irányító Julie Vanloo. A csapatuk számára a legnagyobb problémát az jelentette, hogy nem tudott együtt készülni a keret. Darcee Garbin, Abby Bishop és Mi­caela Cox Indibában szerepeltek az Ázsia-bajnokságon. A szintén húzóembernek igazolt kanadai tehetség, a WNBA Draft 21. helyén elkelt Bridget Carleton pedig csak a szezonnyitóra fut be.

Fotó: Townsville Fire

Mindössze egy felkészülési meccset kötött le a JCU Townsville Fire. Ezt még szeptember 30-án az ausztrál válogatottak nélkül rendezték és 93-87-re kaptak ki a Sydney UNI Flames alakulatától.  Julie Vanloo 12 pontot, 2  gólpasszt, 3 lepattanót jegyzett. A Townsville Fire a súlyos térdsérülés után visszatérő Katie Gaze remek formájának örülhetett leginkább.

Hirdetés