Hirdetés
Archivum

Vegyes hétvégét zártak a magyar csapatok Euroliga ellenfelei:

:

Hirdetés

A Sopront vendégül látó Schio Cheryl Ford nélkül Comóban lépett pályára és egy drámai végjátékban szenvedet 61-53 arányú vereséget. A Gyõrbe látogató USK Praha pedig a papírformának megfelelõen átgázolt az igen halovány Karlovy Vary-n.

A Schio a kisebb sérüléssel bajlódó – és az olasz klub honlapjának tájékoztatása szerint a Sopron elleni mérkõzésre pihentetett – Cheryl Ford nélkül lépett pályára az egykoron szebb napokat látott Como otthonában. Négy forduló után a gárdák 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel álltak a bajnoki tabella 4. és 5. helyén. A találkozón szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szünetben 3 ponttal a Como, a harmadik etap végén 1 ponttal a Schio járt elõrébb.

Sokáig a negyedik szakaszban sem alakult ki nagy különbség. Az utolsó 2 percre érkezve azonban McCarville a pontszerzésre törõ riválisát sportszerûtlen hibával állította meg, a Schio kispadja ezt az ítéletet pedig olyan teátrálisan sérelmezte, hogy még egy technikait is begyûjtöttek. Ennek megfelelõen hat büntetõt dobhatott egymás után a Como, majd még a labdabirtoklással is õk következhettek. Ezzel lényegében el is dõlt a találkozó sorsa. A végjátékban a Schio nem tudta rendezni a sorait és 61-53-as vereséget szenvedett. A Schio legeredményesebbje a 11 pontos Raffaella Masciadri volt.

A Gyõr ellenfelénél, az USK Praha alakulatánál csak álmodoznak róla, hogy – a Brno elleni presztízscsatát leszámítva – az olasz ligához hasonló hõfokú és iramú bajnokikat játszanak. Lubor Blazek együttese Karlovy Varyban lépett pályára és aratott 116-45 arányú gyõzelmet.

A prágai együttes legjobbja a 23 pontot és 9 lepattanót szerzõ Ilona Burgrova volt, de Elhotova is 19 egységig jutott. Az USK Praha csapatában ez alkalommal sem lépett pályára a sérüléssel bajlódó DeLisha Milton-Jones. Lindsay Whalen felépüléséig hat hétre igazolt Ticha Penicheiro ellenben ott volt a társaival és a hétközi Euroliga mérkõzéshez képest már többet tett hozzá a csapata játékához. A veterán portugál klasszis 4 pontot és 6 gólpasszt hozott össze.


Eredmények

Pool Comense – Famila Wuber Schio 61-53 (9-9, 18-15, 14-18, 20-11)
Lokomotiva Karlovy Vary – ZVVZ USK Praha 45-116 (16-28, 6-33, 18-27, 5-28)

Hirdetés