Hirdetés
Magyarország

Velencében 10 pontos előnyben lép pályára az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Szerdán 19 óra 30 perctől a Reyer Venezia otthonában lép pályára Euroliga selejtező visszavágón az Aluinvent DVTK. Az első mérkőzésen 85-75-ös sikert aratott a magyar csapat.

Fotó: FIBA.Basketball/DVTK.eu

Bizakodásra okot adó 10 pontos előny birtokában utazik az Aluinvent DVTK a a Reyer Venezia otthonába. Túlzás nélkül extra meccset játszott a párharc miskolci felvonásán Cziczás László együttese. Olyan formát mutatott, mint ha nem is a szezon első tétmeccse lett volna. Kiváló ritmusú domináns kezdéssel alapozta meg a sikert a magyar együttes. Végig vezettek a mieink és a végeredményben is megjelenő lélektani 10 pontnál az első negyed hajrájától nem engedte közelebb riválisát a DVTK.

A statisztikát figyelve elsősorban a 42-34-re megnyert lepattanócsatát érdemes kiemelni. A 23 gólpasszra, a 8 szerzett labdára mindössze 13 eladott jutott. Az eladott labdákat nézve különösen kiemelkedő, hogy a második 20 percben mindössze négyet jegyeztek fel a statisztikai lapra. Ez az a precizitás, amit az Euroliga hétről hétre megkövetel és örömteli, hogy a DVTK pályára tudta tenni. A büntetőzés is szinte hibátlannak bizonyult, a 16-ból 14 utat talált a gyűrűbe.

Az egyéni teljesítményeket figyelve a fentiekhez jött Ziomara Morrison ihletett formája 28 ponttal, 10 lepattanóval, illetve Cyesha Goree 17 pont, 16 lepattanós dupla-duplája. Lehet folytatni a sort, hiszen tudásának megfelelően mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Bár akadtak sérültek, hiányzók, a DVTK rotációja így végül mégis nemzetközi szintet ütött meg ennek köszönhetően. A párharc végkimenetelétől függetlenül ezt hosszú távon magával tudja vinni a magyar csapat. Jól használta ki azt is a DVTK, hogy a Reyer a palánk alatt beszűkült rotációt alkalmazott Gintare Petronyte hiányában. Amit a második esélyből elért 17 pont tovább erősít.

Azokban a pillanatokban, amikor a DVTK 18-19 ponttal meglépett, extrán működött a védekezés. A Reyer 14 eladott labdával zárt, melynek döntő többsége kikényszerített volt. Ezekből 13 pontot szereztek a hazai játékosok. A közönség adta plussz, az első negyedben kialakuló lélektani fölény szintén segítette a mieinket .Nagyon fontos lenne, hogy ezúttal se tudjanak fölénybe kerülni az olaszok. Jó versenyző a DVTK és tavaly például a bravúros isztambuli EK szereplés alkalmával mutatta, hogy idegenben óriási tét mellett meg tudja közelíteni a hazai szintjét játékban.

Olaszországban vegyes a mérkőzés megítélése. Első tétmeccsen, idegenben, szóhasználatuk szerint erős hangulatú csarnokban Gintare Petronyte nélkül belefért a vereség. Azt is kiemelik, hogy sikerült 19 pontról visszajönni. A dobóformát, illetve a védekezést bírálták az elérhető nyilatkozatokban. A 85 kapott pont nem fér bele. A Reyer hívei elsősorban a két évvel ezelőtti Európa Kupa elődöntőbe kapaszkodnak. Akkor 74-54-re kaptak ki a Hatay-tól, majd 80-57-re nyertek a visszavágón és ezzel bejutottak a fináléba.

Bízzunk benne, hogy ekkora fordulatot ezúttal nem látunk és a remek múlt heti teljesítményét egy továbbjutással meg tudja koronázni a DVTK. Nagy kérdés Petronyte állapota, illetve Steinberga mellé fel fog-e nőni valaki támadásban hazai oldalon.

A másik két selejtező párharc felvezetése ITT érhető el.

Hirdetés