Hirdetés
Hirdetés
3x3

Vereség az Eb-selejtező első mérkőzésén:

:

Hirdetés

Megkezdődött a konstancai 3×3-as Európa-bajnoki selejtező vasárnapi játéknapja, melyen a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. A nyitó meccsükön a mieink 17-12-es vereséget szenvedtek Nagy-Britanniától.

A konstancai tengerparti helyszínen ragyogó napsütésben és ahogy megszokhattuk az itt rendezett eseményeken, nagy szélben kezdődött a mérkőzés. Nem telt el 10 másodperc és Medgyessy Dóra találatával vezetést szerzett válogatottunk. Ezt követően azonban 2-1-re fordítottak a britek. Medgyessy révén egyenlítettünk, de a folytatásban 6-2-re ellépett riválisunk. Az ekkor már harmadik pontját szerző Medgyessy találatával kezdte meg felzárkózását válogatottunk, ezt követően pedig Török Ági is betalált. Az első játékmegszakításhoz érkezve 7-4-re megközelítette riválisát a magyar csapat.

Visszaérkezve a pályára, a britek szerezték büntetőből az első pontot. Gyorsan gyűltek a személyi hibák. Már a hatodik csapatfaultot jegyezhettük fel a válogatottunknál, így erre is figyelni kellett a folytatásban. Papp Dia révén szereztük az első pontot, de erre ismét válaszolt ellenfelünk. Medgyessy tett vissza egy lepattanót, majd Papp betörése után 9-7-re feljöttünk. A britek kosárcsendjét két villanással Temi Fagbenle törte meg, aki talán a mezőny legismertebb játékosa, komoly WNBA-s tapasztalattal is rendelkezik. A második megszakításra így 11-7-es állásról érkeztünk.

Amikor az utolsó három és fél percre visszatértek a csapatok, a britek gyorsan betaláltak. 12-7 után Papp büntetőjével szereztük meg a 8. pontunkat. Erre is érkezett azonban válasz, így 1 perc 53 másodperccel a vége előtt időt kértünk. Fagbenle büntetőjére Török válaszolt, amivel 13-9-re módosult az állás. Két büntetővel 15-9-re elléptek a britek, de Papp jó helyzetfelismerése és Medgyessy duplája után újra nyílt lett az összecsapás. Az utolsó percbe 16-12-ről fordultak a felek. Itt már mindössze egy sikeres brit büntetőt jegyezhettünk fel, így alakult ki a 17-12-es végeredmény. Folytatás 13 óra 35 perctől Szlovákia ellen.

Eredmény

Magyarország – Nagy-Britannia 12-17
A magyar válogatott pontszerzői: Medgyessy Dóra 6, Papp Dia 4, Török Ági 2.

Hirdetés