Hirdetés
Archivum

Vereség az elsõ csehországi mérkõzésen:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 82-59-es vereséget szenvedett Csehországtól az elsõ tavaszi felkészülési mérkõzésén. A hazaiak végig vezetve magabiztos sikert arattak. A két válogatott pénteken ismét összeméri az erejét.

A mérkõzésnek Roudnice nad Labem adott otthont, ahol a helyi kosárlabda klub a fennállása 70. évfordulóját ünnepli idén. Ennek az ünnepségsorozatnak az egyik kiemelt eseménye volt a válogatott találkozó. Ahogy azt a beharangozónkban is kiemeltük, mindkét keret igencsak felforgatott összeállítású az õszi-téli selejtezõkhöz képest. Az elsõ percekben a csehek kapták el jobban a fonalat, 4-6 pont körkényén állt be a differencia. Az elsõ szakaszt végül 18-14 után 10-4-es sorozattal zárták a hazaiak, melynek köszönhetõen 28-18-ra léptek el.

A második etapot két hazai tripla vezette fel. Válogatottunk becsülettel küzdött, de élesebbnek bizonyult a rivális. Még 34-24-re sikerült felzárkózni, de innen gyorsan nõtt a differencia. Egy 13-0-s etap zárta a félidõt cseh részrõl, ezzel alakult ki a 47-24-es eredmény. A harmadik negyedben 58-28-nál érte el a 30 pontot a különbség. Innentõl ezen a szinten állt be a meccs. Az utolsó 10 percnek 66-37-rõl futottak neki a felek. Mindkét szakmai stáb igencsak felforgatta csapatát, Határ Bernadett és Barnai Judit révén magas posztokon fölénybe kerültek a mieink. A pályára lépõ játékosaink mindent megtettek a felzárkózás érdekében, végül 80-49 után 10-2-vel zárták a meccset.

A magyar csapatban a 13 pontos Határ Bernadett lett a legeredményesebb, míg Nagy Dóra 9, Weninger Virág és Barnai Judit 8-8 egységig jutott. A cseheknél Karolína Elhotová 20 pontot ért el. A nap krónikájához hozzátartozik, hogy a meccs elején hat perc alatt 9 pontot szerzõ Kateøina Elhotová sérülést szenvedett és már nem térhetett vissza a pályára.

Eredmény
Csehország – Magyarország 82-59 (28-18, 19-6, 19-13, 16-22)

Hirdetés