Hirdetés
3x3

Vereség Csehországtól, nehéz helyzetben a magyar válogatott a bécsi világbajnokságon

Magyarország - Kanada 14-17

FIBA 3x3 World Cup 2023
Bécs
Donald Francis Quinn, Edmond Ho

Magyarország: Pusztai Petra 2, Papp Dia 6, Hegedűs Janka 3, Böröndy Vivi 3

Csehország: Kateřina Galíčková 11, Karolina Sotolova 4, Alžběta Levínská 2, Anna Rylichová.

Hirdetés

Harmadik csoportmérkőzésén a magyar válogatott 17-14-es vereséget szenvedett Csehországtól. Még élnek az esélyek a továbbjutásra, de innentől rendkívül nehéz dolguk lesz a mieinknek.

A csehek szereztek vezetést, de Böröndy Vivi remek átadásából Hegedűs Janka gyorsan egyenlített. Pusztai Petra két kiváló betörése után pedig 3-1-re léptünk el. Jó ritmust kapott el a meccs elején válogatottunk. A harmadik perc elején Papp Dia duplájával már 5-2-re vezettünk. Szívósan tapadtak a csehek és minden egyes apró megingást könyörtelenül kihasználtak. Feljöttek 5-4-re, majd innen Papp Dia révén 6-4-es előnyre tettünk szert. Erre egy cseh dupla érkezett válaszul, 6-6 után viszont Böröndy Vivi 1+1-es megoldásával 8-6-ra újra elszakadtunk.

A mérkőzés középső szakaszába érkezve állandósította 1-2 pontos előnyét válogatottunk. Nem volt nagy különbség, de a cseheknek kellett az eredmény után futniuk, ami lelkileg mindenképpen előnyt jelentett nekünk. 9-7 nél több labdájuk is volt a mieinknek a nagyobb differencia kialakításához. Ezzel nem sikerült élni, de a csehek is csak egyszer találtak be ezen pontszegény időszak alatt. 9-8 után Hegedűs Janka törte meg a kosárcsendet, így végül 10-8-ról jött el a második megszakítás.

A mérkőzés utolsó három percébe érve 10-9-re zárkóztak fel a csehek. A legjobbkor jött Papp Dia villanása. Két perccel a vége előtt azonban két büntetővel 11-11-nél egyenlített ellenfelünk. Másfél perc volt vissza, amikor a vezetést is átvették 12-11-nél. Böröndy Vivi egyenlített, majd egy remek betörés után 13-12-nél visszaszereztük a kezdeményezést. Felváltva estek a kosarak. Amikor egy cseh dupla célt ért, 15-14-nél ismét ellenfelünk járt előrébb.

11.6 másodperccel a vége előtt Böröndy Vivi dobhatott két büntetőt. Mindkettő lejött a gyűrűről. Ezek után faultolni kellett. A riválisuk mindkét büntetőjét értékesítette és 17-14-re léptek el. Az utolsó öt másodpercben innen már nem volt visszaút. 17-14-re nyert Csehország. Válogatottunk rendkívül nehéz helyzetből várja az utolsó csoportmérkőzését, melyet 15 órától Kanadával vív.

Hirdetés