Hirdetés
3x3

Vereség Hollandiától, búcsú a Világbajnokságtól:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 19-12-es vereséget szenvedett Hollandiától az U23-as 3×3-as Világbajnokság utolsó csopormérkőzésén. A magyar lányok két győzelemmel és két vereséggel zárták szereplésüket a tornán. Válogatottunk a B-csoport harmadik helyét szerezte meg és így nem jutott be a legjobb nyolc közé.

Az első három mérkőzését megnyerő Hollandia ellen válogatottunk győzelmi kényszerben lépett pályára. A hollandok kezdtek jobban és másfél perc alatt 3-0-ra léptek el. A mieink első találatát Kováts Gabriella szerezte. 5-1 után pedig Tóth Orsolya talált be távolról, amivel 5-3-ra módosította az állást. A mérkőzés közép szakaszában Kováts betörése után még 6-4-re visszajöttünk, de innen 10-5-re elléptek a hollandok.

Nagyot küzdött válogatottunk és egy pillanatig nem adták fel a lányok. A második játákmegszakításhoz közeledve Tóth duplája után 11-9-re megközelítettük a riválist. Innen azonban újra Hollandia kapta el jobban a fonalat és 15-10-re elszakadtak. Az utolsó perchez közeledve 15-11-nél még volt labdája a magyar csapatnak, hogy nyílttá tegye a végjátékot. Amikor azonban az utolsó 20 másodpercbe fordulva egy holland dupla célt ért, eldőlt a győztes kiléte.

A magyar válogatott 19-12-es vereséget szenvedett. Csoportunkból veretlenül Hollandia jutott tovább első helyen, míg a második pozícót Kína szerezte meg, akik a mieink mellett zárásul Sri Lankát is legyőzték.

Eredmény

Hollandia – Magyarország 19-12

A csoport végeredménye

Hirdetés