Hirdetés
Archivum

Vereség hosszabbítás után – Szombathely- 3.nap:

:

Hirdetés

Záró napjához érkezett a négy csapatos szombathelyi felkészülési torna. Az utolsó napon Magyarország hosszabbítást követõen vereséget szenvedett Szlovákiától.

Szombat reggelire egy alacsony színvonalú találkozót kapott a szombathelyi publikum. Mind a magyar, mind a szlovák válogatott mentálisan és fizikálisan is elfáradt a harmadik napra, így a játékosok finoman szólva sem pörögtek a szokott módon. Ez volt az a találkozó, amire mondani szokás, hogy a játék küzdõ szelleme dominált.

A magyar válogatott kezdte jobban a találkozót. Székely Norbert tanítványai hamar megragadták a kezdeményezést és ha csak pár ponttal is, de mindig elõrébb jártak, mint Pokey Chatman hölgykoszorúja. A harmadik negyedben nagyot változott a játék képe. A lehetõségekhez képest ritmust váltott a magyar válogatott, aminek köszönhetõen a 28. percben 46–37-re is elhúztunk.

A negyedik 10 percben sajnos nem sikerült megtartani az elõnyt, az elfáradó csapatunk az utolsó percekben rengeteget hibázott, melynek köszönhetõn az 56-56-os rendes játékidõt követõen jöhetett a ráadás. A hosszabbításban már nem volt vezére a magyar csapatnak, amely így 65-62-es vereséget szenvedett.

A magyar csapat legjobbja ezúttal is Fegyverneky Zsófia volt, míg a legeredményesebb játékosunknak Fûrész Dia bizonyult, 17 ponttal.

Eredmény

Magyarország–Szlovákia   62–65 hosszabbítás után (16–15, 18–16, 14–14, 8–11, 6–9)
Magyarország: Fegyverneky 10, Szlimák 2, Bujdosó, Krivacsevics 12, Horti 8. Cs: Czank, Horváth Zsó., Vida 3/3, Túróczi 8, Fûrész D. 17/9, Laklóth, Varga Zsó. 2. Szövetségi kapitány: Székely Norbert
Szlovákia: Jalcová 10, Michulková, Kopciková 16/6, Lasková 6/3, Vynuchalová 22. Cs: Carnoká, Tetemondová 7/3, Kmetová 2, Vacková 2. Szövetségi kapitány: Pokey Chatman

A nap másik mérkõzésen Ausztrália 103 ponttal verte Romániát.

Eredmény

Ausztrália – Románia 126-23

A torna végeredménye
1. Ausztrália 6
2. Szlovákia 5
3. Magyarország 4
4. Románia 3

A torna legértékesebb játékosa (MVP): Hollie Grima (Ausztrália)
Legponterõsebb játékos: Jenna O’Hea (Ausztrália)
Legjobb magyar játékos: Fegyverneky Zsófia

Hirdetés