Hirdetés
Archivum

Vereség Spanyolországtól a ferrol-i torna második napján:

:

Hirdetés

Szombaton a második játéknapra került sor a Ferrol városában zajló U20-as felkészülési tornán. A magyar válogatott feszült meccsen 87-71-re alulmaradt a házigazda Spanyolországgal szemben.

A játéknap elsõ összecsapása, melyen 78-65-re legyõzte Szerbia Hollandiát, igencsak elhúzódott. Ennek megfelelõen a tervezettnél fél órával késõbb dobták fel a labdát a mieink meccsén. Spanyol tripla vezette fel a találkozót, de Kiss Virág ponterõs játékával fordított a magyar csapat. Fej-fej mellett haladt a két gárda. Czukor Dalma triplája után 17-16-ra még vezettünk. Innen azonban a negyed hajrájában hat pontot is szereztek a hazaiak, akik ezzel 10 perc után 22-17-es elõnybe kerültek. A spanyol válogatott a hazai pálya minden elõnyét élvezte, amit Cziczás László többször is szóvá tett. Az elsõ negyed végén a játékvezetõk elküldték a kispadtól a szövetségi kapitányt. Innentõl segítõje Földi Attila meccselt.

Egy felkészülési találkozóhoz képest rendkívül feszültté váló hangulatban a technikaiért járó büntetõkkel rögtön a második negyed elején növelte elõnyét a házigazda. Nem telt el egy perc és már 28-19-re elléptek. Ezt követõen végig a hazaiak jártak elérõbb, a legnagyobb elõnyüket 36-24-nél rögzíthettük. A félidõ hajrájában azonban Szeitl Vanessza és Kányási Veronika is triplából volt eredményes, de Studer Ágnes ponterõs játékát és Török Ágnes jó büntetõzését is érdemes kiemelni. Ennek megfelelõen egészen 38-35-re felzárkóztunk. Nagy sorozatunk pedig a pihenõt követõen is folytatódott, Kányási duplájával már 38-37 állt az eredményjelzõn a harmadik etap legelején. Ez egy 13-2-es sorozatot jelentett a nagyot harcoló magyar csapattól. A folytatásban azonban ismét a spanyolok kaptak el egy jobb periódust, 11-0-s szériával visszaállították a kétszámjegyû különbséget.

A harmadik negyed hajrájában 10 pont felett állt be a differencia. Az utolsó 10 percnek 57-44-rõl vágtak neki a felek. A spanyolok legnagyobb elõnye 15 egység volt, de küzdõszellembõl ismét jelesre vizsgáztak a magyar lányok. Egy pillanatig nem adta fel csapatunk. Láthattunk ponterõs egyéni teljesítményeket, Kiss Virág végül 18 ponttal, 9 lepattanóval, Studer Ágnes pedig 16 ponttal, 9 lepattanóval zárt. A szakmai stáb ismét figyelt arra, hogy mindenki kapjon lehetõséget a bizonyításra. Egy pontgazdag utolsó 10 perccel zárult az összecsapás, melynek végén 87-71-es spanyol siker született. A magyar válogatott vasárnap 18 órától Hollandiával mérkõzik a torna záró napján.

Eredmény
Spanyolország – Magyarország 87-71 (22-17, 16-18, 19-9, 30-27)

Statisztika

Hirdetés