Hirdetés
Archivum

Vereséget szenvedett Litvániától az U18-as 3×3-as válogatott Szolnokon



:

:

Hirdetés

Szombaton délután megkezdõdött Szolnokon az U18-as 3×3-as Eb-selejtezõ. A magyar válogatott az elsõ napon egy mérkõzést játszott és ezen 15-11-re alulmaradt Litvániával szemben.

Sajnos az idõjárás nem fogadta kegyeibe a szolnoki selejtezõt. A nagy esõzések miatt a tiszaligeti csarnokban bonyolítják le a szombati mérkõzéseket. A rövid megnyitó után, mely során Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke mondott köszöntõt, dobták fel a labdát a magyar válogatott mérkõzésén. Eldõlt, amit a beharangozónkban még csak feltételes módban írtunk, hogy Fister Csenge, Katona Bianka és Takács Emese mellett Kernács Réka is pályára léphetett.

Jól kezdett a magyar csapat, 6-2-re, majd 8-5-re is vezettek a lányok. Három és fél perccel a mérkõzés vége elõtt pedig még 9-7-es elõnyt regisztrálhattunk. Ezt követõen azonban egyenlítettek a litvánok. Az utolsó játékmegszakításnál 3 perccel a lefújás elõtt 9-9 állt az eredményjelzõn. A fordulópontot az hozta, amikor a következõ akcióból a vendégek egy 1+1-es helyzetet érvényesítettek. Ezt követõen már végig riválisunk járt lépéselõnyben. Még 12-11-nél támadhattunk az egyenlítésért. Ekkor azonban jól védekeztek a litvánok, majd egy palánk alatti kavarodásból növelték a különbséget. Az utolsó 45 másodpercben egy büntetõ és egy távoli dobás alakította ki a végeredményt.

A magyar csapat remekül küzdött, de a jó erõkbõl álló litván gárda – melyet a beharangozónkban is méltattunk – a végjátékban döntõ pillanatokban pontosabbnak bizonyult. Korábban már írtunk arról, hogy az A-csoportot csak ez a két együttes alkotja. Ez pedig azt jelenti, hogy mindkét válogatott vasárnap a negyeddöntõben folytathatja. A mieink majd 15 óra 30 perctõl lépnek pályára.


Eredmény

Magyarország – Litvánia 11-15

Hirdetés