Hirdetés
Archivum

Vereséget szenvedtek Ujhelyi Petráék:

:

Hirdetés

Szombaton immár a 19. fordulót rendezték a Spanyol Bajnokságban. A hét közepén pályára lépõ két EuroLiga együttes közül a Rivas Ecopolis meglepetésre vereséget szenvedett a bajnoki tabellán 7. helyen álló Soller Joventut Mariana otthonában.

A spanyol szakírók szerint az elmúlt hetek erõltetett menete a nagyok közül legkevésbé a madridiaknak kedvez és ez szombaton este nagyon meg is látszott. Mallorcán, Soller városában ugyanis a Rivas Ecopolis nem tudta azt hozni, mint amit az elmúlt hetekben.

Az Anna Cruz, Crystal Langhorne duónak most nem akadtak társai, így a Soller a második negyedben megszerzett tetemes elõnyét a lefújás pillanatáig meg tudta õrizni. A hazaiaktól mindenképpen ki kell emelni Eshaya Murphy játékát, aki 31 pontjával és 7 lepattanójával kiemelkedett a mezõnybõl.

A Rivas magyar különítményébõl csak Ujhelyi Petra kapott lehetõséget. A magyar center közel 33 percet töltött a pályán, ez idõ alatt 8 pont és 10 lepattanó került a neve mellé.

A Rivas Ecopolis nem zárt jó hetet, szerdán kiestek az EuroLigából, szombaton pedig a 3. helyre csúsztak vissza a bajnoki táblázaton.

A Ros Casares Valencia messze nem került ennyire nehéz helyzetbe,õk már egy hetet pihenhettek is, szombaton pedig Delisha Milton és Anna Montañana remeklésének köszönhetõen 43 ponttal nyertek a Cadi La Seu együttese ellen.

A Salamancára a bajnokság 6. helyezettje a C.B. Olesa – Espanyol várt. Bár az Avenida egy elképesztõen kiélezett csatát vívott szerdán, szombaton nem akadt különösebb gondjuk az elõztesen rangadónak titulált összecsapáson.

A két együttes között az elsõ félidõben klasszis különbség mutatkozott, így az utolsó negyedben már csak a különbség volt kérdéses. A Salamancánál ismételten Sancho Lyttle, Anke De Mondt és Alba Torrens remekelt.

A találkozón Jordi Fernandez mester minden nevezett játékosának lehetõséget adott, ezzel csökkentve az EuroLigában vezéregyéniségnek számító klasszisok terheit.

Eredmények

ASEFA ESTUDIANTES – ARGÓN UNI GIRONA  65-52      
SOLLER JOVENTUT MARIANA – RIVAS ECOPOLIS 79-75     
HONDARRIBIA – IRÚN – RC CELTA INDEPO 53-64
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – CADI LA SEU D´URGELL 91-48
REAL CANOE N.C. – MANN FILTER ZARAGOZA 77-71
PERFUMERIAS AVENIDA – C.B. OLESA – ESPANYOL 77-53
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 61-58

Hirdetés