Hirdetés
Magyarország

Vereséggel búcsúzott az Európa Kupától a Csata

Nika Syktyvkar - Ludovika-FCSM Csata 82-47 (15-11, 23-19, 26-11, 18-6)

Európa Kupa, 6. forduló
Syktyvkar, KSK "Luzales"
Männiste, Lucic, Ivashkov (Rizova)

Nika Syktyvkar: Cherepanova 8/3, Marchenkova 13/6, Coulibaly 5, Abdelkader 26/18, Harris 11. Csere: Kozhukhar 10, Goldyreva 9.

Ludovika-FCSM Csata: Balogh 4/3, Horváth 9/3, Lelik 6/6, Hegedűs 9, Carey 4. Csere: Zele 5/3, Angyal, Gyöngyösi 5, Toman 2, Böröndy 3/3.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Európa Kupa 6. fordulójában a Ludovika-FCSM Csata 82-47-re alulmaradt az orosz Nika Syktyvkar otthonában és ezzel az F-csoport negyedik helyén végzett.

A két csapat októberben egy emlékezetes hosszabbításos találkozót játszott, melynek végén a Csata ünnepelhetett győzelmet. Ahhoz a mérkőzéshez képest a magyar együttesből kidőlt Simon Zsófia, míg az oroszokhoz két extra légiós, Hind Ben Abdelkader és Tyasha Harris is befutott. Az első találatot a hazaiak szerezték, de ezt követően Lelik Réka két triplájával 6-2-re fordított a Csata. A folytatásban Horváth Bernadett hármasával 9-4-re is mentek a mieink. A telt háznyi közönség által buzdított hazaiak az első negyed utolsó négy percében vették kézbe az irányítást. Hind Ben Abdelkader triplájával 9-7-re zárkóztak fel, majd másfél perccel a vége előtt 12-11-nél visszaszerezték a vezetést. 10 perc játékot követően 15-11 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején közel két percet kellett várni az első találatra, ez a hazánkban is megforduló Naignouma Coulibaly nevéhez fűződött. Hegedűs Janka harcos játékával még 17-16-ra feljött a Csata, de ez volt a legszorosabb állás.

Fotó: FIBA.Basketball

A második szakasz közepén 25-21-nél akadt egy felzárkózása a Csatának. Ekkor az oroszok időt is kértek és innentől egyre nagyobb hazai fölény bontakozott ki. A továbbjutási esélyek életben tartásához a Nika Syktyvkar-nak nem csak nyernie kellett, de lehetőleg minél nagyobb különbséggel. A Csata mindent megtett, hogy tartsa a lépést. 30-21 után például Böröndy Vivien értékesített triplát. Végül 34-24-nél érte el a 10 egységet a differencia. Lélektanilag azonban rendkívül fontos volt, hogy a félidő utolsó percében Zele Dorina hármasával 10 pont alá jöttek mieink. A nagyszünetben 38-30 állt az eredményjelzőn. A Csatánál a 7 pontos Hegedűs Janka volt a legeredményesebb. A harmadik negyedet két villámgyors hazai tripla indította, mely előrevetítette: óriási erőket fognak mozgósítani az oroszok.  Hegedűs Janka és Horváth Bernadett révén még kapaszkodott a Csata, de 49-37 után elindította döntő futását a házigazda.

Fotó: FIBA.Basketball

A Nika Syktyvkar 7-0-val 56-39-re szakadt el a harmadik szakasz elején. Gyöngyösi Janka szépített ugyan, de 56-41 után egy újabb 8-0 érkezett orosz részről. A záró szakasznak 64-41-ről vágtak neki a csapatok. Ráadásul a harmadik periódus utolsó percében Hegedűs Jankát is elveszítette a magyar csapat. A negyedik negyedben egy pillanatra nem vettek vissza a hazaiak, hiszen figyelniük kellett a pontkülöbnségre. Ebben a 10 percben sokáig mindössze Horváth Bernadett dupláját jegyezhettük fel. A differencia a hajrában a 30 pontot is átlépte. 77-43 után ismét Horváth Bernadett volt eredményes, de ezt követően tovább nőtt az orosz előny. A hazaiak végül 82-47-es sikert ünnepelhettek. A Csata utolsó pontjait Toman Petra büntetői jelentették.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés