Hirdetés
Utánpótlás

Vereséggel indult a Slovenia Ball az U14-es válogatott számára

Magyarország - Lengyelország 52-70 (17-11, 9-24, 10-18, 16-17)

U14 Slovenia Ball, 2022
Slovenj Gradec, Szlovénia

Magyarország: Ocsenás 5, Babay-Bognár 5/3, Fárbás 12, Tatai 4, Puskás 4. Cserék: Ikládi 2, Kecsmárik 7, Zakor 2, Csercsa 2, Rácz 5, Biczó 2, Ábrahám 2.

Lengyelország: Lipińska 1, Agune 7, Danielewicz 10, Marczyńska 8/3, Gryzsko 3/3. Cserék: Maj 4, Semmler 6, Zielińska 4, Rocka 8, Lesiak 5, Zielińska 12, Serednicka 2.

Hirdetés

Augusztus 17. és 21. között ismét megrendezésre kerül az U14-es Slovenia Ball. A szlovén torna első mérkőzésén a magyar válogatott Lengyelország ellen lépett pályára – Eördögh Edit együttese 70-52-es vereséget szenvedett.

Fej-fej mellett indult a találkozó a csapatok számára. Az első találatot Lengyelország szerezte, majd Fárbás Emma kosarával kiegyenlített válogatottunk (2-2). Ezután ismét a lengyelek folytatták a jó sorozatot, az állás pedig 2-5-re változott. Ekkor Tatai Fanni, majd Fárbás Emma volt sikeres, így 6-5-nél ismét lányaink kerültek lépéselőnybe. Ami az eredmény alakulásán is meglátszódott, egy nagyon kiélezett meccset játszott a két együttes, kosárra-kosár volt a válasz. Az első negyed ötödik percébe érkezve újból egál lett a találkozó, ekkor 8-8-at regisztrálhattunk. Ezután, pontszerzés szempontjából csendesebb percek következtek, majd 10-8-nál – Ábrahám Eszter találata után – a lengyelek kértek időt eligazításra. A hátralévő időben a magyarok tovább növelték előnyüket, így a játékrészt magabiztosan, 17-11-el zárták.

Az elsőhöz hasonlóan, a második negyedet is a lengyelek pontjai vezették fel. Zielińska és Maj találataival ismét egy pontra zárkózott fel az ellenfél, majd 17-18-nál át is vette a vezetést. Ezzel Lengyelország 7-0-nál tartott, Eördögh Edit tanítványai pedig továbbra sem találták a ritmust. A folytatásban is az ellenfél támadójátéka dominált. A különbség 3 pontra nőtt, majd Magyarország rosszabb sorozatát Rácz Zsófia találata törte meg (19-20). Egyenlíteni, illetve fordítani továbbra sem tudott Eördögh Edit együttese, a lengyelek stabilan tartották pár pontos előnyüket. A játék képe a félidő végéig sem változott. Lengyelország egészen a nagyszünetig magabiztosan kosárlabdázott, és közel 10 pontra növelték a két csapat közti differenciát. A negyed 26-35-el végződött, innen fordulhattak a felek.

A harmadik negyedet bár a magyarok találatai indították, Lengyelország továbbra sem engedett szorításán. A különbség egyre jobban növekedett a felek között. Három perc elteltével 33-45-ös állást regisztrálhattunk. A statisztikai lapot tekintve Magyarország legeredményesebbje ekkor Fárbás Emma volt 9 dobott ponttal, míg az ellenfél listáját Zielińska vezette 12-vel. A záró szakasz később 36-53-ról folytatódhatott. A mérkőzés utolsó 10 perce során is a lengyelek felé billent a mérleg. 11-4-es rohammal folytatták a találkozót, amivel előnyüket 20 pont fölé emelték. Az utolsó öt perc kezdetén 40-64 volt az állás. A legnagyobb veszélyforrást továbbra is Zielińska játéka jelentette, akin Eördögh Edit tanítványai egészen a meccs végéig nem találtak fogást. Az összecsapást is magabiztosan zárta Lengyelország. A magyarok minden tőlük telhetőt megtettek, de végül 70-52-es vereséget szenvedtek a 2022-es Slovenia Ball első találkozóján.

 

Hirdetés