Hirdetés
3x3

Vereséggel kezdett válogatottunk a szolnoki U17-es 3×3-as Eb-selejtezőn

Magyarország - Svédország 6-14

FIBA 3x3 U17 Europe Cup Qualifier
Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Küllős Kíra 2, Varga Napsugár 2, Herzog Mira 1, Kádas Boglárka 1.

:

Hirdetés

A szolnoki U17-es 3×3-as Európa-bajnoki selejtezőn a magyar válogatott 14-6-ra alulmaradt Svédországgal szemben.

A mérkőzés elején egy duplával gyorsan előnybe kerültek a svédek. A mieink első találata Varga Napsugár nevéhez fűződött. 2-1 után azonban a jóval nagyobb mérkőzéstapasztalattal rendelkező svédek megerősítették a vezetésüket. Az első megszakításhoz így 6-1-ről érkeztünk. Miután visszatértek a csapatok a pályára, Küllős Kira duplájával 6-3-ra szépítettek a magyar lányok.

A folytatásban azonban ismét a svédek kerültek fölénybe. Becsülettel küzdött válogatottunk és védekezését stabilizálva már nem nőtt olyan ütemben a különbség, mint a találkozó elején. A második megszakítás 10-3-as állásról jött el. A kisebb pihenő után büntetővel nőtt tovább a svéd előny. Riválisunk 12-3-ra ellépett. Ekkor már nem volt kérdés a győztes kiléte, de minden pályán töltött perccel értékes tapasztalatokkal gazdagodtak a lányok, amit lehet kamatoztatni a folytatásban.

A hajrában a kezdeti izgalmak után kicsit felszabadultabbak voltak a mieink. Betalált Kádas Boglárka, megszerezte második pontját Varga Napsugár és Herzog Bora is feliratkozott a pontszerzők listájára. A mérkőzés végül 13-6 után svéd találattal zárult.

A mieink 20 óra 55 perctől az íreket 14-7-re legyőző Hollandiával találkoznak.

Hirdetés