Hirdetés
Archivum

Vereséggel kezdte szereplését válogatottunk az andorrai Eb-selejtezõn:

:

Hirdetés

Szombaton a délelõtti órákban megkezdõdött Andorrában a szeptemberi bukaresti Európa-bajnokság selejtezõtornája. A magyar válogatott az elsõ meccsén 18-16-ra alulmaradt Szerbiával szemben.

A Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar válogatottra a selejtezõ elsõ meccsén Szerbia várt. Szintén egy összeszokott, jól ismert gárdával találkoztunk, ahol Jefimija Karakasevic személyében magyarországi légióst is köszönthettünk. A szerbekkel a B33 Tour idei állomásain kemény meccseket játszottunk, melyeken 1 gyõzelem és 1 vereség lett a mérleg. Ezúttal is hasonlóan kiélezett csata kerekedett. Riválisunk kezdett jobban, másfél perc alatt 6-3-ra léptek el. Ezen 2-4 egység környékén az elõnyüket sokáig õrizték. Négy perc volt hátra, amikor még 11-7-re vezettek.

A magyar csapat nagyot küzdött és bár támadásban maradtak ki lehetõségek, mégis sikerült szorossá tenni a csatát. Medgyessy Dóra 1+1-es megoldása 11-9-re hozta fel a mieinket, majd Ruják Nóra középtávolijával 11-10-nél látótávolságba értünk. Innen teljesen nyílt lett a végjáték. Kevesebb, mint három perc volt hátra, amikor a második játékmegszakításnál 13-11-re mentek a szerbek. Amikor vissszatértek a csapatok a pályára, Bozóki Bettina büntetõjével zárkóztunk. Másfél perccel a lefújás elõtt Ruják duplájával pedig az egyenlítés is összejött 14-14-nél. Innen ismét a szerbek kerültek elõnybe, de 15-14 után Medgyessy büntetõjével egyenlítettünk, majd Bozóki révén a vezetést is megszereztük.

A mérkõzésbõl 47 másodperc volt hátra, amikor két büntetõvel 17-16-nál újra megához ragadta a kezdeményezést Szerbia. Többször támadtunk az egyenlítésért vagy a fordításért, de ezek a lehetõségek rendre leperdültek a gyûrûrõl. Az utolsó másodpercben egy szerb találat alakította ki a 18-16-os végeredményt. Válogatottunk így vereséggel kezdte a selejtezõt, ami jelenleg lépéshátrányt jelent a csoportban. Ennek megfelelõen 17 óra 20 perctõl Észtország ellen kulcsfontosságú meccset vívnak a mieink.

Eredmény
Magyarország – Szerbia 16-18

Hirdetés