Hirdetés
Archivum

Vereséggel kezdtek a hazaiak:

:

Hirdetés

A Dél-Amerika Bajnokság második napján vereséggel mutatkozott be a házigazda Chile, miközben a nagy favorit brazilok újabb kiütéses gyõzelmet arattak.

A második játéknap egy szoros mérkõzéssel kezdõdött Uruguay és Venezuela között. Az elsõ negyedet az uruguayiak kezdték jobban, Florencia Tarlovsky 6 pontjának köszönhetõen 19-15-re húztak el. A második 10 percben 1 pontos hátrányból egy 11-0-ás futással Venezuela átvette a vezetést, melyet aztán a harmadik negyed végéig meg is õrzött. A negyedik periódus 62-50-es venezuelai vezetésrõl indult, de Uruguay egy 11-0-ás futással 55 másodperccel a lefújás elõtt, 69-69-nél egyenlített. Az utolsó másodpercekben Waleska Pérez és Ofelia Villarroel büntetõivel behúzta a találkozót Venezuela.

A nap második mérkõzésén Brazília kivégezte Kolumbiát. A brazilok 10 perc játék után 28-10-re, a szünetben 50-17-re vezettek. A mérkõzés vége 94-53 lett. Ezen a tornán felfoghatatlan fölényben van Brazília, amely a világbajnokságon sem lesz esélytelen. A gyõztes csapatból Neves és Alessandra Santos de Oliveira emelkedett ki.

A nap utolsó mérkõzésén mutatkozott be a házigazda Chile. A hazai szurkolóknak nem sok örömük volt a találkozóban, Paraguay az elsõ negyedben 30-16-ra elhúzott, és a szünetben is 45-30-ra vezetett. A második félidõben Chile nem tudott közelebb jönni, a vége 99-88-as paraguayi siker lett. Mindenképpen ki kell emelni Paola Ferrari játékát, aki 48 ponttal járult hozzá csapata gyõzelméhez.

Eredmények

Uruguay – Venezuela 69-72
Brazília – Kolumbia 94-53
Chile – Paraguay 88-99

Hirdetés