Hirdetés
Archivum

Vereséggel zárta a szereplését Szolnokon az U18-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Lezárult a magyar válogatott számára az U18-as 3×3-as Eb-selejtezõ Szolnokon. A lányok az utolsó meccsükön Ausztriát is nagy csatára kényszerítették, végül 13-11-es vereséget szenvedett a magyar csapat.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A negyeddöntõben a magyar válogatott Izraeltõl, míg Ausztria Franciaországtól szenvedett vereséget. A találkozó elsõ pontját az osztrákok szerezték, de Kernács Réka gyorsan egyenlített. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az elsõ játékmegszakítás 3 perc után 5-4-es állásnál érkezett el. A következõ percekben az osztrákok kerültek fölénybe és egészen 8-5-re léptek el.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Négy perc volt hátra, amikor továbbra is 8-5 állt az eredményjelzõn. A játékmegszakítás után Kernács Réka talált be távolról és így 8-7-re zárkóztunk fel. A következõ magyar támadásnál pedig Katona Bianka volt eredményes, amivel 8-8-nál kiegyenlítettünk az utolsó 3 percbe érkezve. A folytatásban ismét az osztrákok kerültek elõnybe. 1 perc 40 másodperccel a mérkõzés vége elõtt 11-8-ra léptek el. Fister Csenge és Katona Bianka pontjaival azonban még 11-10-re felzárkóztunk.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az osztrákok az utolsó percben egy büntetõvel 2 pontra növelték az elõnyüket, de még volt egy támadásunk. Ekkor betörésbõl Takács Emese tudott eredményes lenni, amivel 12-11-re módosult az állás. A végeredmény pedig a dudaszó pillanatában alakult ki egy osztrák ziccerbõl. Sikerével Ausztria is kivívta a részvételt a debreceni korosztályos Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott számára ennek a tornának abból a szempontból nem volt tétje, hogy a debreceni Európa-bajnokságnak rendezõként alanyi jogon résztvevõi vagyunk. Sok nehézséggel tarkított felkészülés végén a szolnoki mérkõzések értékes nemzetközi tapasztalatot jelentettek a pályára lépõ játékosoknak.
 

Eredmény
Ausztria – Magyarország 13-11

Hirdetés