Hirdetés
USA

Veretlenek csatájával indul a csütörtöki WNBA játéknap

Hirdetés

A WNBA 2020-as szezonjában csütörtökről péntekre virradóra három mérkőzést rendeznek.

Éjféltől összecsap a címvédő Washington Mystics és a Seattle Storm. A Mystics hiányzói ellenére a korábban megismert szervezett játékával villámrajtot vett. Túlzás nélkül az előzetes várakozásokhoz képest lényegesen eredményesebb teljesítménnyel kezdték a szezont. A Fever-t és a Sun-t is legyőzték. A Seattle Storm szintén két sikerrel kezdett, igaz tőlük az esélylatolgatások alapján várni is lehetett. Breanna Stewart és Sue Bird kiemelkedő erőt hozott, a Lynx kiütésekor ők voltak a legeredményesebbek. Mindkét félnek komoly erőfelmérő lesz ez a derbi.

A Delle Donne-éra óta nem voltak ennyire bizakodóak a chicagói szurkolók, mint a napokban. Két olyan csapatot vert a Sky, akiket a legjobbak közé vártak. Sikerült a visszavágás az Aces-nek a tavalyi, rájátszásbeli csata után. A Sparks ellen pedig kis túlzással minden összejött. Ezekhez a sikerekhez kellett egy x-faktor, aki Kahleah Copper. Két meccsen eddig 39 pontot ért el. A Lynx számára a jól sikerült szezonnyitó után valamennyire kijózanító lehetett a Storm-tól elszenvedett vereség. Karima Christmas-Kelly kiválása pedig a rotációs lehetőségeket szűkíti a csapatuknál.

Zárásul jön egy Los Angeles Sparks – Connecticut Sun csata. A Mercury kiütése és a Sky-tól elszenvedett vereség után a Sparks-ról kiderülhet, hogy melyik a gárda igazi arca. A Sun még nem nyert meccset. A tavalyi döntősnél a keret átalakulása után még nem állt össze a csapatjáték. Sokat dobhat majd rajtuk Briann January érkezése. Magas poszton nagyon kevesen vannak és talán ennek is tudható be, hogy elfogytak a szoros végjátékokra.

Menetrend – július 31., péntek

0:00 Washington Mystics – Seattle Storm
2:00 Minnesota Lynx – Chicago Sky
4:00 Los Angeles Sparks – Connecticut Sun

Fotó: Chciago Sky