Hirdetés
Magyarország

Veretlenek rangadóján a Sopront fogadja a Szekszárd:

:

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap a korábban meghirdetett időpontnál egy órával később, 18 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd a Sopron Basket csapatát fogadja a bajnokság 11. fordulójában. Zseljko Djokicsot, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzőjét kérdeztük a legutóbbi Euroliga mérkőzés tapasztalatairól és a bajnoki rangadóval kapcsolatos várakozásairól.

December 12., vasárnap 
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket
Szekszárd Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Kapitány Gellért, dr. Mészáros Balázs (Páli dr. Kálmán)

Szerdán az Euroliga 8. fordulójában tartalékos felállásban, Dana Evans és Nikolina Milics nélkül 65-51-es vereséget szenvedett az Atomerőmű KSC Szekszárd a Reyer Veneziától.

“Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, fontos posztokon két légiós nélkül játszunk. Amikor két ilyen meghatározó ember hiányzik egy olyan erősségű csapat ellen, mint a Velence, azt nehéz feldolgozni. Egyébként is elég tapasztalatlanok vagyunk, de így hiányosan, nem is nagyon kell tovább elemezni ezt.” – kezdte visszatekintését Zseljko Djokics. “Természetesen mindig elvárom a pályára lépő játékosoktól, hogy küzdjenek végig és maximumot adjanak. Nincs is okunk szégyenkezni. Nem vert minket tönkre a Velence és védekezésben mutattunk szép dolgokat. Sikerült őket 60 pont környékén tartani. Támadásban viszont a két sérült miatt gyakorlatilag 30 pont hiányzik és keressük még, hogy fogjuk pótolni ezeket a kieső pontokat. Köszönöm a szurkolóknak, hogy nehéz pillanatokban is kiállnak a csapat mellett és buzdítják a lányokat!”

A szekszárdiak vezetőedzőjét arról is kérdeztük, hogy látott-e pozitívumokat a Velence ellen, amiből lehet építkezni.

“Vannak pozitívumok. Studer Ági nem tudott nyáron edzeni a bokaműtétje után és nála már egyértelműen látom az előrelépést. Velence ellen talán a legjobb meccsét játszotta úgy, hogy három nagyon komoly játékost – Anderson, Attura, Carangelo – rotáltak rajta. Nem szabad elfelejteni, hogy Gereben Lívia két évvel ezelőtt ilyenkor hol tartott és most komoly perceket játszott. Cyesha Goree is jól teljesített. Kollektívan jól védekeztünk, tehát lehet látni pozitívumokat. Én alapból nem szeretem ezeket a helyzeteket. Nem az a típusú edző vagyok, aki vereség után szeret a pozitívumokról nyilatkozni. Azt vallom, hogy győzelmet nem kell magyarázni, míg vereséget nem kell szépíteni.” – tette hozzá Zseljko Djokics.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Most először méri össze úgy az erejét a Szekszárd és a Sopron, hogy már a Szekszárd is Euroliga csoportmérkőzéseket is játszik és így készül rangadóra. A beszélgetésünk során erre is kitértünk.

“Az Euroliga tapasztalat nem tudom, hogy mennyit nem jelent most a hiányzók miatt. Nagyjából, mint ha a Sopron Határ Bernadett és Gabby Williams nélkül szerepelne, úgy el kell elképzelni minket. Nekik is nagyon nehéz lenne úgy, pedig több profi játékossal rendelkeznek, mint mi. Amit mindenképpen szeretnék kiemelni, hogy a korábbi években is nagy volt a rivalizálás, de most a bajnoki veretlenségükkel valóban egy igazi rangadó jön. Annak ellenére, hogy nehéz periódust élünk, azt várom, hogy a maximumot adjuk és lássak előrelépést a tervezett taktikai repertoár megvalósításában. Fontos lesz a helyzetkihasználás, hogy az adódó esélyekkel jó százalékban éljünk. Ez fogja meghatározni, hogy milyen önbizalommal fogunk játszani. Csütörtökön a Sopron – Girona meccsen is láthattuk, ha sorra kimaradnak a helyzetek akkor még olyan profi és rutinos játékosoknak is csökken az önbizalma, fókuszt veszítenek, mint a soproniak. Ezzel együtt a Gironának nőtt az önbizalma. Bár nálunk kisebb a nemzetközi tapasztalat, de az Euroliga meccseken mi ugyanezt átéljük. Fontos lenne vasárnap nekünk elkerülni ilyen szituációt, de ehhez jó helyzetkihasználásra lesz szükség.” – mondta Zseljko Djokics, aki hangsúlyozta: maximális hittel és akarattal fognak pályára lépni.

“Papíron a legerősebb és legdrágább magyar csapat érkezik hozzánk. Én mindig úgy voltam vele, hogy bármennyire is erős a Sopron, azt várom a csapatomtól, hogy a maximumot adjuk. Sajnálatosan Nikolina Milics biztosan nem lesz és úgy néz ki, hogy Dana Evans se. Rövid lesz a keretük, de mindent ki fogunk adni magunkból. Hiszünk benne, ha fiatal játékosainkkal a maximumot hozzuk, akkor versenyben tudunk lenni. Tudom, hogy pandémia van és most sokaknak nagyon nehéz, de azt kérem a szurkolóktól, hogy legyünk sokan és buzdítsuk a lányokat. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy az első kör utolsó fordulójában még veretlenek legyünk és mindent megteszünk, hogy ez így is maradjon.”

Fotó: Némedi Péter

Hirdetés