Hirdetés
3x3

Veretlenül csoportgyőztes a magyar válogatott a 3×3-as Eb-selejtezőn

Magyarország - Nagy-Britannia 14-12

FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2022
Konstanca, Románia

A magyar válogatott pontszerzői: Papp Dia 5, Böröndy Vivien 4, Hegedűs Janka 3, Kányási Veronika 2

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A magyar válogatott a konstancai 3×3-as Eb-selejtező második mérkőzésén 14-12-re legyőzte Nagy-Britanniát. A mieink ezzel veretlenül nyerték a torna C-csoportját. Folytatás vasárnap 11 óra 35 perctől negyeddöntőben.

Mindkét válogatott legyőzte Dániát a délelőtti órákban. Ez azt jelentette, hogy a csapatok biztos továbbjutóként léptek pályára. A tét a C-csoport első helye volt.

Cheridene Green és Hegedűs Janka kosárváltása vezette fel az összecsapást. Böröndy Vivien két találatával lépéselőnybe került válogatottunk az első perc végén. Kiváló ritmusban kezdett a magyar csapat. Betalált Kányási Veronika és Papp Dia, majd egy remek helyzetfelismerést követően ismét Böröndy Vivien. Az első megszakításhoz 6-2-es előnyből érkeztek a mieink.

Fotó: FIBA.Basketball

A mérkőzés középső szakaszában 6-4-re felzárkóztak a britek és nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. Nem jártak sikerrel. A magyar csapat kisebb kosárcsendjét Böröndy Vivien törte meg, majd betalált Papp Dia is. Válogatottunk tartotta 2-3 pontos előnyét. A második megszakítás előtt Kányási Veronika villant meg, így 9-6-ról érkezett el a szusszanásnyi pihenő.

Végig a magyar csapat járt előrébb, de kifejezetten izgalmas végjáték alakult ki. Az utolsó három percbe érkezve egy duplával 9-8-ra zárkózott fel riválisuk. Hegedűs Janka találatával azonban ismét sikerült növelni az előnyt. Nem sokkal később pedig Papp Dia vette át a főszerepet. Előbb betörésből volt eredményes, majd két büntetőt értékesített. A mieink 13-9-re léptek el ezzel.

Fotó: FIBA.Basketball

Az utolsó perchez közeledve Hegedűs Janka találata után 14-10-es előnyre tettünk szert. Egy duplával azonban ismét visszajöttek a britek. A mieink már nem találtak be, így a hajrában volt több labdája is az egyenlítéshez az ellenfelünknek. Ahogy a mérkőzés középső szakaszában, úgy ezúttal sem tudtak vele élni. Az utolsó támadásnál Chantalle Handy vállalkozott sikertelenül.

A magyar válogatott 14-12-es sikert aratott és ezzel veretlenül nyerte csoportját. Ez azt jelenti, hogy a mieink vasárnap 11 óra 35 perctől vívnak negyeddöntőt az A-csoport második helyezettjével. Abban a trióban Lengyelország, Belgium és Észtország szerepel. Az A-csoport mérkőzéseit a szombat délutáni, esti programban rendezik.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés