Hirdetés
Archivum

Veretlenül nyert tornát Ausztrália Olaszországban:

:

Hirdetés

Hétvégén egy újabb rangos felkészülési torna zárult le. Róma mellett Pomezia városában látta vendégül Olaszország Ausztrália, Belgium és Kamerun válogatottját. Az ausztrálok veretlenül nyerték a tornát.

Az ausztrálok Spanyolországból érkeztek, ahol Argentínát kiütötték, a hazaiaktól viszont szoros csatában vereséget szenvedtek. Az elsõ napon az ausztrálok 82-28-ra verték Kamerunt. A két csapat között már a félidõben 25 egység volt a különbség. Az UNIQA Sopron leendõ centere Cayla George 6 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. A játéknap másik mérkõzésén egy kifejezetten szoros végjátékban Belgium 64-62-re gyõzte le a házigazda olaszokat. Tekintve, hogy a WNBA-s kötelezettségei miatt Emma Meesseman nélkül szerepeltek a belgák, kisebb meglepetésnek is nevezhetõ az eredmény. Igaz, Olaszország is generációváltásba kezdett.

A második napon az olaszok Kamerun 60-48-as legyõzésével javítottak. Ausztrália pedig 81-59-re verte Belgiumot. Nagyon csalóka az eredmény, hiszen a belgák sokáig 10 pont környékén tartották a hátrányukat, az utolsó percekre azonban elfáradtak és ekkor alakult ki a nagyobb differencia. Cayla George ezúttal kevesebb lehetõséget kapott és egy dobást hibázott.

A harmadik napra maradt az olasz-ausztrál csúcsrangadó, melyen az ausztrálok 54-46-os sikert ünnepelhettek. A pontszegény mérkõzésen a végjátékban dõlt el a gyõztes kiléte. Ezúttal Cayla George 2 pontot szerzett, míg Liz Cambage 15 ponttal és 9 lepattanóval lett csapata legjobbja. Mindössze két mezõnydobást hibázott az egész találkozón. Ezzel Ausztrália veretlenül nyerte a tornát. A záró nap másik meccsén Kamerun 61-57-re verte Belgiumot. Az utolsó negyedbe érkezve még a belgák vezettek, de azt a periódust 21-14-re nyerte az afrikai együttes.

A részletes jegyzõkönyvek elérhetõek az Olasz Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján IDE KATTINTVA

Hirdetés