Hirdetés
3x3

Veretlenül nyerte a 3×3-as Nemzetek Ligája Közép-Európai Konferenciáját a magyar válogatott

Magyarország - Ausztria 21-20

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 6
Szolnok, Magyarország

A magyar válogatott pontszerzői: Tóth Orsolya 7, Kovács Kitti 6, Tenyér Zsófia 5, Takács Emese 3.

:

Hirdetés

Nem lehet már fokozni az U23-as válogatottunk kiemelkedő sorozatát, miután a 16. mérkőzését is megnyerte a 3×3-as Nemzetek Ligája Közép-Európai Konferenciájában. Ezzel hatodik tornagyőzelmét is megszerezte és veretlenül végzett konferencia élén a magyar csapat. Süle Krisztina együttese a csütörtöki döntőben 21-20-ra múlta felül Ausztriát.

A presztízsen kívül más tétje már nem volt a csütörtöki döntőnek. Ugyanakkor az osztrákok idén először jutottak tornadöntőbe. Ennek megfelelően kellően motiváltan léptek pályára. Válogatottunk pedig veretlenségének megőrzéséért küzdött. Villámrajtot vettek az osztrákok, nem telt el egy perc és 4-0-ra vezettek. A magyar lányok gyorsan rendezték a soraikat. Tóth Orsi négy pontjával, illetve Takács Emese és Tenyér Zsófia egy-egy találatával 7-6-ra felkapaszkodtak az első megszakításig.

Nem kellett sokat várni, amikor a visszatértek a csapatok a pályára, Takács Emese révén egyenlített válogatottunk, majd Tenyér Zsófia találatával a vezetést is átvették a mieink. Pontgazdag és fordulatos játékot hozott a találkozó középső szakasza. Felváltva vezettek a csapatok. Végül a második megszakításhoz 13-12-es magyar előnyről érkeztünk.

Az utolsó három perchez közelítve kisebb magyar fölény bontakozott ki. 15-12-re, majd 16-13-ra is elléptek a mieink. Az osztrákok azonban nem adták fel. Jó büntetőzéssel egy perc alatt fordítottak és 17-16-nál már náluk volt az előny. A hajrában ennek megfelelően riválisunk kezdeményezhetett. Két büntetővel 20-19-nél a mérkőzés lezárásának kapujába értek. A magyar csapatot azonban a konferencia küzdelmek alatt nem lehet megverni. Tóth Orsi találatával egyenlítettünk, majd 18 másodperccel a vége előtt Kovács Kitti találatával 21-20-ra megszerezte a győzelmet válogatottunk.

16/16! – Egészen hihetetlen győzelmi sorozat!

Hirdetés