Hirdetés
Archivum

Veretlenül nyerte a keleti csoportot a címvédõ TF:

:

Hirdetés

A héten befejezõdtek a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság nõi keleti csoportjában. Összefoglaló.

Fotó: Botár László

Írta: és fotó: Botár László
 

A címvédõ TF jó kezdésére építve biztosan verte a tartalékos Szegedet, s ezzel veretlenül nyerte meg a csoportot az elõtt a Debrecen elõtt, amelynek nem okozott gondot a folyamatosan fejlõdõ egri együttes legyõzése. A szegediek a fõvárosi vereség után egy már tét nélkülö összecsapáson a Miskolc ellen gyõzelemmel, s a továbbjutást érõ a 4. helyen zárták a csoportküzdelmeket.


Keleti csoport:

FSE – Szegedi RSC 80-43 (22-5, 25-15, 14-9, 19-14)
Budapest, Alkotás u. 20 nézõ. V.: Gaál, Rózsavölgyi.
TF: Miháczi 8, HERMAN 17/9, KARLÓCAI 13/3, Kováts G. 6, VARGA B. 8. Csere: VÖRÖSHÁZI 7/3, OROSZ ZS. 7/3, SZELI 4, Révész S 4, Szabó E 6. Edzõ: Magyar Bianka.
Szeged: Ódry 4, BOROS 16/3, BURJÁN 13/3, Finsztál, Váradi 5/3. Csere: Hevesi 2, Fodor, Vizes 3/3. Edzõ: Földi Alexandra.

Kicsit nehezen pörgött fel a címvédõ a tartalékos Szeged ellen, a 4. percben 4-2-re vezetett, de a nyitó etap második felében lendületes, gyors, pontos játékkal gyakorlatilag el is döntötte a mérkõzést a maga javára. A második negyedtõl Boros Eszter és Burján Bianka jóvoltából már a szegediek is vezettek pár ügyes támadást, s szereztek szép kosarakat, de a Herman Alíz-Karlócai Julianna (13 pont, 10 lepattanós dupla-dupla)-Varga Barbara trió vezette, a lepattanózást 55-27-re nyerõ TF végig fölényben játszva simán nyert.

Magyar Bianka: – Örülök, hogy az elõzõ napi amatõr bajnoki mérkõzésen nyújtott lendületes, agresszív játékunkat megismételve gyõztünk, és annak is, hogy fiatalabb játékosaink hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez. Az egyetemi bajnokságban készülünk a rájátszásra, címvédõként természetesen be akarunk jutni a négyes döntõbe.
Földi Alexandra: – Gratulálok TF-nek, amely idén is esélyese az egyetemi bajnokságnak. Sajnos csak igen tartalékos összetételben tudtunk kiállni erre a mérkõzésre, de az elsõ negyed megilletõdöttsége után magunkra találtunk, és összességében a körülményekhez képest úgy érzem, becsülettel helytálltunk.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_583

EKE EVSI – Debreceni Egyetem 37-94 (11-25, 8-17, 7-30, 11-22)
Eger, Ifjúság u., 15 nézõ. V.: Bene, Lónáth.
EKE EVSI: Gulyás 11, Szászi 4, Baráth 4, Druzsba 6, KIRI12. Csere: Vígh. Edzõ: Kátai Zsolt.
Debreceni Egyetem: SZABÓ R 17/9, Ruzsa-Kiss 10, GÖTTLINGER 20/6, Tóth 3, SZABÓ CS. 21/6. Csere: Papp 5/3, JÁVOR 8, ÚJ 10/6. Edzõ: Jávor Barna, Kovács Imre.

Az egri lányok folytatták az utóbbi mérkõzéseken mutatott lendületes, önbizalommal teli játékukat. Kiri Zsófia és Gulyás Anna vezérletével több szép támadást vezettek. A hazaiak, amíg bírták erõvel, megnehezítették a képzettebb vendégek dolgát. A debreceniek végül elsõsorban Szabó Csenge, Szabó Réka, valamint Göttlinger Anna eredményességére építve ilyen arányban is megérdemelten gyõztek.

Kátai Zsolt: – Úgy gondolom jó lezárása volt ez a meccs az alapszakasznak. Megmaradt a magunkhoz mért lendületünk az utóbbi pár meccsrõl. Igaz, a Debrecen ellen mindenkinek nehéz dolga van, de örülök, hogy sikerült jó támadásokat kreálni, fõleg az elsõ félidõben.
Jávor Barna: – Hoztuk a kötelezõ gyõzelmet, de szeretnék gratulálni az ellenfélnek is, hisz az elsõ mérkõzésünkhöz képest szemmel láthatólag elõre léptek. Innentõl kezdve nagy erõvel készülünk az keresztjátékra.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_573

Szegedi RSC – Miskolci Egyetem 67-47 (17-10, 12-8, 22-11, 16-18)
Szeged, Topolya sor 3. 40 nézõ. V.: Dr. Varga, Utasi.
Szegedi RSC: BOROS 13, ÓDRY 8, KÕHÁZI 9/6, VÁRADI 6/3, Fodor 8. Csere: Hevesi 2, Vizes, Kajtár 5/3, Kurityák 8, Finsztál 6, Méhesi 2. Edzõ: Földi Alexandra.
Miskolci Egyetem: Bányai 9/3, CHVATAL 15/3, Gál 2, Sabbadin 7/3,
SIKORA 14. Edzõ: Lugosi Zsuzsanna.

A két tartalékos csapat összecsapását jól kezdte a Szeged, Váradi Nóra és Boros Eszter pontjaival magabiztos elõnyhöz jutottak a hazaiak. A vendégek leginkább Chvatal Tünde kosaraira számíthattak az elsõ félidõben. A harmadik játékrész hazai rohammal indult, nem sikerült a tartalékos Miskolcnak lassítani a játékot. Ódry Krisztina pontjaival tudta elõnyét tovább növelni a hazai együttes. Az öt játékossal érkezõ vendégek részérõl pozitívum, hogy a mérkõzés záró szakaszát a 14 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Sikora Emõke vezérletével 2 ponttal megnyerték, de a találkozó biztos hazai gyõzelemmel zárult.

Földi Alexandra: – A védekezéssel akadtak gondjaink, de sikerült megszereznünk a gyõzelmet.
Lugosi Zsuzsanna: – Nagyot küzdöttek a lányok és gratulálunk a Szegednek a gyõzelemhez.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_580

Hirdetés