Hirdetés
Archivum

Veretlenül nyerte csoportját a magyar válogatott a 3×3-as U18-as Világbajnokságon:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 19-6-ra legyõzte Venezuelát és ezzel veretlenül nyerte az A-csoportot az U18-as 3×3-as Világbajnokságon. A magyar idõ szerint vasárnap délelõtt megrendezésre kerülõ negyeddöntõben a lányok a D-csoport második helyezettjével találkoznak. A riválisunk kilétét a délutáni órákban ismerhetjük majd meg.

A csoportkör utolsó meccsén az eddig még nyeretlen Venezuela várt a magyar lányokra. Riválisunknak ez volt a mai napon az elsõ fellépése, õk még a németekkel játszanak, míg a magyar csapat korábban a csoportrangadón Csehországot gyõzte le meggyõzõ játékkal. Mérész szerzett vezetést a mieinknek, de az elsõ percekben fej-fej mellett haladtak az együttesek. Gyorsan egyenlített Venezuela. Kányási büntetõjével ismét vezettünk, a harciasan játszó dél-amerikaiak azonban újra utolérték minket.

A kiegyenlített küzdelem egészen 3-3-ig zajlott. Ezt követõen a magyar csapat került fölénybe és három perc játék után már 6-3-ra vezettünk. Végül 7 magyar pontra nem érkezett válasz, az utolsó 5 percbe érkezve már 10-3-as elõnnyel gazdálkodhattak Földi Attila tanítványai. Innentõl nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Kifejezetten szép megoldásokat láthattunk. Gereben 1+1-es helyzete után 15-4-nél lépte át a 10 egységet a különbség. Az utolsó két percbe érkezve Kányási már 17-4-es elõnyhöz juttatta a mieinket. A végeredményt Török passzából Kányási ziccere és egy szép venezuelai megoldás alakította ki.

A gyõzelem azt jelenti, hogy a lányok megnyerték az A-csoportot és ezzel ott vannak a negyeddöntõben. A torna egyenes kieséses szakaszát vasárnap rendezik. Akkor már Asztanában ottani idõ szerint is lesz délelõtti program, ami azt jelenti, hogy a negyeddöntõre majd magyar idõs szerint a reggeli órákban kerül sor a D-csoport második helyezettje ellen.


Eredmény

Magyarország – Venezuela 19-6

Hirdetés