Hirdetés
Archivum

Veretlenül nyerte csoportját a magyar válogatott Sopronban:

:

Hirdetés

A magyar válogatott újabb remek gyõzelmet aratott a Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon. A C-csoport záró mérkõzésén a magyar lányok 56-36-ra verték Lengyelországot és ezzel a négyes élén végeztek. A szerdai nyolcaddöntõben az ellenfél Belgium lesz.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az elsõ két mérkõzését remek játékkal megnyerõ magyar válogatott Lengyelország ellen zárta a csoportkört. A hétfõi mérkõzés tétje a négyes elsõ helye volt. Ott lehetett a kezdõben a lettek ellen a fejét csúnyán beütõ Studer Ágnes, de Kányási Veronika játékára nem számíthatott a szakmai stáb. Kiegyenlített negyeddel indult a találkozó. Az elsõ 10 percben fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. 10 perc után 16-14-re mentünk. Elsõsorban a faultok okozhattak fejfájást, mivel Török Ágnes begyûjtötte a harmadik hibáját is. A második etap elején sikerült lépéselõnybe kerülni szívósan küzdõ riválisunkkal szemben. A magyar lányok 8-2-es sorozattal indították ezt a szakaszt. Ismét a faultok kerültek elõtérbe, miután másik centerünkre Kiss Virágra is ráfújták a harmadik hibát. Emiatt szerkezetet is kellett várni rövid idõre. A ponterõsen kezdõ Czukor Dalma mellett Gereben Lívia felelt a pontokért az elsõ félidõben: ketten együtt 20 egységig jutottak ekkor. Jó ütemû támadásokkal sikerült zavarba hozni a lengyeleket, így végül a szünetben 31-22-es állást rögzíthettünk.

A harmadik negyedben már egyértelmûen kijött a magyar csapat fölénye. Kiválóan védekeztünk és támadásban jöttek extrák. Két tripla is utat talált a gyûrûbe ebben a szakaszban. Amikor Studer hármasa behullott, éppen a játékrész közepén jártunk és már 43-25-ös elõnnyel gazdálkodhatott válogatottunk. A folytatásban a 20 egységet is átlépte a differencia. Az utolsó 10 percnek 49-27-rõl vágtak neki a csapatok. Itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Igyekezett a szakmai stáb bõ rotációt alkalmazni. Gereben Líviát leszámítva 25 percnél többet senkinek sem kellett a pályán töltenie. Az összecsapás magabiztos magyar vezetés mellett pontszegényebb szakasszal zárult. Válogatottunk végül 56-36-os gyõzelmet aratott és ezzel az élen zárt a C-csoportban. A szerdai nyolcaddöntõben a D-csoport negyedik helyezettje Belgium lesz az ellenfél.

Eredmény

Magyarország – Lengyelország 56-36 (16-14, 15-8, 18-5, 7-9)

Statisztika

Hirdetés