Hirdetés
USA

Veszélybe kerülhet a WNBA szezon rajtja?:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államok Florida államában egymást követően a harmadik napon döntött rekordot a regisztrált új koronavírusos esetek száma. Az aggasztó járványügyi adatok alapjaiban írhatják felül a sportélet, így a WNBA indulására vonatkozó terveket is.

3207, 3822 és 4049. Sorrendben csütörtökre, péntekre és szombatra virradóra ennyi új koronavírusos esetet regisztráltak Floridában. Ez egymást követően a harmadik nap, hogy megdőlt a regisztrált esetek számának rekordja. Ráadásul legutóbb 40 olyan halásos áldozatról számoltak be a hatóságok, mely a Covid-19 által okozott megbetegedéssel összefüggésbe hozható.

Mint ismert, a WNBA 2020-as szezonját a floridai Bradenton-ban található IMG Academy edzőközpontban bonyolítanák le. A liga hivatalosan nem reagált az aggasztó járványügyi adatokra. Ahogy a játékosok szakszervezete sem. Mindössze nem megerősített sajtóhírek láttak napvilágot arról, hogy egyre többen fejezik ki aggodalmukat.

Eközben azonban van már olyan sportszervezet, mely reagált a hírekre. Ez pedig a baseball liga. Az MLB szombaton azonnali hatállyal bezáratta a csapatok edzőtáborait és elrendelték az alapos fertőtlenítést. Szám szerint 30 ilyen létesítmény van. Egyébként több klub pénteken este ezt önmagától megtette. Csak negatív teszteredményekkel térhetnek vissza a sportolók, edzők, illetve alkalmazottak a munkához.

Hirdetés