Hirdetés
Archivum

Veszélyben a kassai Euroliga indulás is?:

:

Hirdetés

Nincsenek könnyû helyzetben az Euroliga csapatok. A valenciai történésekkel sokat foglalkoztunk az elmúlt napokban és most a Good Angels Kosice háza tájáról sem érkeznek kedvezõ hírek. A kassai csapat elsõ embere Daniel Jendrichovský hosszan nyilatkozott a basket.sk portálnak (angol nyelvû kivonat itt), melyben beszélt a csapat jövõjérõl és az új igazolásokról is.

A kassai együttes a héten szerzõdtette Petra Kulichovát, de több új játékost addig nem igazolnak, míg nem dõl el, hogy mely sorozatokban indulhatnak. A sportvezetõ elmondása szerint „háromnegyed millió euró” az éves költségvetésük, melynek elõteremtésén gõzerõvel dolgoznak. Június 15-ig kell dönteniük az Euroliga indulás lehetõségérõl, emellett pedig az új Közép-európai Ligában is szeretnének ott lenni.

Jendrichovský hangsúlyozta, hogy már tavaly sem tudták elõteremteni szponzori pénzekbõl a költségvetést, így a klub és személy szerint a saját tartalékai is lemerültek. Éppen ezért a következõ szezontól kezdve új tulajdonosok bevonásával szeretné elérni, hogy több lábon álljon az együttes.
 

A Good Angels Kosice junior csapata a Dannax Sport az elmúlt évadban indult a szlovák elsõ osztályban és ott a negyedik helyet szerezte meg. Jövõre már nem nevezik ezt a csapatot az élvonalra. Ennek több oka van, a tehetséges generációjukból többen felkerülnek az elsõ csapathoz és jelenleg nincs olyan merítés az utánpótlásban, akiket meg lehetne mérettetni a legjobbak között. Ezen felül pedig, ha megvalósul az új Közép-európai Liga, akkor anyagilag az is extra terheket ró a csapatra és ezzel is próbálnak spórolni.

Az új Közép-európai Ligával kapcsolatban a sportvezetõ elmondta, hogy öt csapat – Good Angels Ko¹ice, MBK Ru¾omberok, ZVVZ USK Praha, Uni Seat Gyõr és az Uniqa-Euroleasing Sopron – megerõsítette a részvételi szándékát és jelenleg a Brno válaszára várnak. A brnói vezetõk júniusra ígértek választ, amennyiben nemet mondanak, ismét át kell gondolni a terveket.
 

Ami a kassaiak keretét illeti, Petra Kulichová, Lucia Kupèíková, illetve a Danmax sportból felkerülõ Martina Ki¹¹ová, Beáta Jano¹èíková, Barbora Bálintová, ®ofia Hru¹èáková és Gabriela Nagyová rendelkezik élõ szerzõdéssel. Jendrichovský emellett arról beszélt, hogy Miljana Bojoviè és Helena Sverrisdóttir is jelezte, ha a csapat indulhat az Euroligában, akkor elfogadják a klub ajánlatát.

Hirdetés