Hirdetés
3x3

Veszprémben és Körmenden folytatódott a Streetball Challenge Hungary sorozat:

:

Hirdetés

A hosszú hétvégén két rendezvényt bonyolítottak le a Streetball Challenge Hungary sorozatban. Augusztus 20-án Veszprém, augusztus 22-én Körmend adott otthont a tornáknak.

Az eredmények elérhetőek a Streetball Challenge Hungary honlapján IDE KATTINTVA

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) hivatalos honlapja mindkét eseményről részletes beszámolót közölt.

Veszprém

Ideális streetball-időben, szikrázó napsütésben, de 30 fok alatti hőmérséklet mellett zajlott az idei sorozat második rendezvénye, amelynek Veszprém adott otthont – olvasható az MKOSZ beszámolójában.

Talán a hosszú “kosárböjt”, a versengés érzése, s a Balaton közelsége miatt igen szép számú nevezést regisztráltak a szervezők, a különböző kategóriákba összesen több mint félszáz csapat nevezett.

A rendezvényen a centerpályával együtt kilenc pályán zajlottak a küzdelmek, kitűnő hangulatú volt az idei veszprémi streetball.

Az ügyességi versenyek nagyon népszerűek voltak, azokra is sokan jelentkeztek. A dobóversenyeken kiválóan szerepeltek a hölgyek, a büntetődobó viadal egy hölgy, a two ball game pedig egy női páros sikerével zárult. A helyi másodosztályú csapat kosarasai is kilátogattak a streetballra, s bár az alapozó időszak közben játszani nem játszottak, a díjak átadásánál közreműködtek. A Kossuth utcában, az egyik pálya közvetlen szomszédságában található cukrászdába gyakran be-beugrottak a résztvevők egy-egy fagyira vagy üdítőre.

Körmend

Két nappal a veszprémi rendezvény után, szombaton Körmend látta vendégül a szabadtéri kosárlabda, a streetball szerelmeseit. Ahogy a csütörtöki, némi túlzással a szombati is egy kisebbfajta Nyugat-magyarországi kosaras rendezvény volt, s remek időjárási viszonyok mellett zajlott – olvasható az MKOSZ beszámolójában.

A különböző kategóriákban összesen csaknem 70 csapat játékosai léptek pályára, a speciális olimpikonok is szép számmal képviseltették magukat. A körmendi hagyományoknak megfelelően idén is kilátogatott a streetballra Bebes István polgármester. A “helyi erők”, avagy a körmendi kosarasok mellett Sopronból, Szombathelyről és Zalaegerszegről is érkeztek játszani.

Az ügyességi versenyek sokakat megmozgattak, a centerpályán VIP meccset is rendeztek a katasztrófavédelem és a rendőrség csapatai között. A rendezvény egyik fénypontja a Face Team pörgős, látványos bemutatója volt.

Szombaton lesz az idei sorozat negyedik rendezvénye, amelynek Paks lesz a házigazdája. Nevezni csütörtökön éjfélig lehet a www.streetballnet.hu oldalon.

Hirdetés