Hirdetés
Archivum

Vezet a Brno a cseh bajnoki fináléban:

:

Hirdetés

Hatalmas csatát hozott a Cseh Bajnokság döntõjének elsõ mérkõzése. Az alapszakasz gyõztes Brno otthonában rendezett összecsapáson a 37. percben még vezetett az USK Prága együttese, de hazaiak hatalmas küzdelemben, kis szerencsével fordítottak.

Nagyon simán indult a találkozó, az elsõ negyedben a rutinos Taj McWilliams és az egyre jobban beilleszkedõ Bonner vezetésével 11 ponttal is elhúzott a hazai alakulat. A negyed utolsó percében faragott csak a különbségen a Prága, így alakult ki a 23-14-es részeredmény. Ekkor úgy tûnt, ismételten sima, az õszihez hasonló Brno gyõzelmet lát az a 800 nézõ, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót.

A második negyedben elsõsorban Charde Houston klasszisának köszönhetõen 3 perc alatt eltüntette a különbséget Prága, sõt a 15. percben 33-35-nél át is vették a vezetést a vendégek. Ezt követõen teljesen nyílttá vált a csata, a Brno már nem tudta úgy ráerõltetni akaratát az ellenfelére, mint az elsõ negyedben. A szünetben 41-45-re ment a Prága.

A harmadik negyedben Hanka Horáková (Machová) és Taj McWilliams bravúros találataival ledolgozta hátrányát a Brno, sõt 59:58-nál újra a hazaiak jártak elõrébb, de ekkor a Prága sztárjai ismét megvillantották klasszisukat. Whalen, Maltsi és Houston pontjainak köszönhetõen meccsben maradt a vendég alakult.

De még mennyire meccsben maradtak a prágaiak! A negyedik negyedben szinte észrevétlenül 7 pontos elõnyre tettek szert. A rövid kispad azonban az EuroLiga találkozókhoz hasonlóan most is megbosszulta magát. Az utolsó 3 percre nem maradt friss láb és tiszta fej a vendégeknél. A hazaiak pedig sokat kockáztattak, távoli dobásaik lehetetlen szögbõl is célba értek, így egy 10-0-s futás után az utolsó percre nemcsak elfogyott a prágai elõny, de már Brno vezetést jegyezhettünk fel. A lefújás pillanatában 80-77 állt az eredményjelzõn, a három nyert mérkõzésig tartó párharcban 1-0-ra vezet a Brno.

A találkozón a hazaiaknál DeWanna Bonner emelkedett ki, 19 pontjával és 10 lepattanójával, míg a másik oldalon Charde Houston volt a legjobb, aki 24 pontig és 6 lepattanóig jutott.

Eredmény

Frisco Sika Brno – ZVVZ USK Praha 80:77 (34:14, 18:31, 22:17, 17:15)

Hirdetés