Hirdetés
Archivum

Vezet a Girona a spanyol döntõben:

:

Hirdetés

Óriási csatában, sokáig emlékezetes küzdelemben a Spar Citylift Girona 70-64-es gyõzelmet aratott a Salamanca otthonában a spanyol döntõ elsõ meccsén. Ez azt jelenti, hogy az egyik fél második sikeréig tartó párharcot a Girona vasárnap este lezárhatja és hazai pályán bajnoki címet szerezhet.

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Zsúfolt ház és egészen fantasztikus hangulat fogadta a spanyol bajnoki döntõ résztvevõit Salamancában. A Girona villámrajtot vett riválisa otthonában és hét perc alatt 22-2-re léptek el. Az elsõ szakasz végére némileg rendezte sorait a rengeteg hibával játszó Salamanca, de így is 24-7 állt az eredményjelzõn. A második etapban a 17 pontot is elérte a Girona elõnye. Innen azonban a Salamanca a félidõig 35-27-re felzárkózott, ezzel nyílttá téve a folytatást.

Az érzelmekkel teli, rendkívül magas intenzitású vérbeli spanyol találkozón a harmadik negyed nagy fordulatokat tartogatott. Elõbb 52-33-ra ellépett a Girona, majd innen ezen szakasz végére ismét a lélektani egység alá faragta lamaradását a Salamanca. A záró szakasznak 54-45-rõl vágtak neki a felek. A hazai közönség extra biztatása közepette a Girona ugyan igyekezett menedzselni jelentõs elõnyét, de közel jártak ahhoz, hogy kicsússzon a kezükbõl az irányítás.

Négy és fél perc volt hátra, amikor 60-59-nél egy pontra olvadt a differencia a felek között. A felzárkózás azonban sokat kivett a Salamancából, a hajrában ismét a Girona bizonyult pontosabbnak. Kulcspillanatokban Laia Palauék higgadtabb, jobb döntéseket hoztak. A 70-64-es sikerük alkalmával Kaisha Hampton 25 egységig jutott. A Salamanca legeredményesebbje a szintén 25 pontos Jewell Loyd lett.

Idén elõször nyert Salamancában a Girona, de eddig kiemelkedõen a legfontosabb sikerük volt. Folytatás vasárnap Gironában, ahol nem kizárt a hazai bajnokavatás.

Eredmény

Perfumerías Avenida Salamanca – Spar CityLift Girona 64-70 (7-24, 20-11, 18-19, 19-16)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Girona javára.

Statisztika

Hirdetés