Hirdetés
Archivum

Vezet az Atlanta keleten:

:

Hirdetés

Szoros végjátékot hozott a keleti fõcsoportdöntõ elsõ mérkõzése. 54 másodperccel a lefújás elõtt még 75-74-re a hazai pályán játszó New Liberty vezetett, de a találkozó utolsó 7 pontját az Atlanta Dream játékosai szerezték. Az atlantaiak 75-81-es sikerükkel elvették riválisuk pályaelõnyét és szerda hajnalban hazai pályán vívhatják ki a nagydöntõbe kerülést.
 

Nem indult jól a párharc a Liberty számára, ugyanis vasárnap este hamar kiderült, hogy a kezdõ centerük Janel McCarville ezúttal sem léphet pályára. Pótlását ismét Plenette Pierson-nak és Kia Vaughn-nak kellett megoldania.
 

Kiegyenlített játékot hozott az elsõ negyed. 18-17-es hazai vezetésig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az elsõ szakasz utolsó három perce azonban a vendégeké volt, Lyttle , Price és De Souza pontjainak köszönhetõen egy 3-10-es sorozatot csinált az Atlanta Dream. A nagy futásnak köszönhetõen 21-27-re elhúztak a kisszünetig.
 

A második negyed elején rengeteget hibáztak a csapatok, két és fél percig nem esett pont a találkozón. A hosszú kosárcsendet Plenette Pierson törte meg egy duplával. Sokáig ez volt az utolsó öröme az ezúttal is szép számban kilátogató hazai szurkolóknak. A Dream támadójátéka a Washington elleni párharchoz hasonlóan kiválóan mûködött. Nemcsak a nagy sztárok, de Lehning, Leuchanka, Bales vagy Price is betalált, a különbség pedig 6-8 pont környékén állandósult. Nicole Powell triplája kellett ahhoz, hogy mindössze 39-44-es hátrányban vonuljanak pihenõre a hazaiak. Az Atlanta még azt is elbírta, hogy Angel McCoughtry mindössze egyszer találjon a gyûrûbe a második negyedben.
 

A harmadik periódus karakteres változást hozott. Mitchell tripláját követõen, 2 perc játék után 47-44-re már a New York Liberty vezetett. Pierson triplája és duplája után pedig már 52-45-ös Liberty elõnyt mutatott a Madison Square Garden nagy órája. Csúnyán beragadt a második félidõben az Atlanta, 4 percen át mindössze 1 pontot szereztek, azt is büntetõbõl. A vendégek elsõ mezõnykosarát Castro Marques szerezte. A brazil játékos beindította a Dream pontgyártását, Lyttle és Lehning is eredményeseknek bizonyult, mérkõzés állása pedig az utolsó negyed elõtt döntetlenre, 56-56-ra módosult.
 

A negyedik szakasz igazi tûzijátékot hozott. Mindenhonnan dobáltak a csapatok, így utólag talán ez lehetett a Liberty veszte is. Egy hagyományosan jól támadó együttes ellen mentek bele innen távolról értelmetlennek tûnõ dobópárbajba. Az ebben a negyedben 13 pontot termelõ McCoughtry vezetésével újra átvette a vezetést a vendég gárda, a hazaiak pedig szaladhattak az eredmény után. Ahogy várható volt Pondexter tartotta a lelket a New Yorkban, a negyed közepén egymás után 8 pontot szerzett, miközben társai folyamatosan próbáltak megszabadulni a felelõsségtõl. 51 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt 75-74-nél még egy pillanatra átvette a vezetést a Liberty, de a jobban támadó Dream erre könnyedén válaszolt, 50 másodperc alatt 7 pontot termeltek, miközben egyet sem kaptak, így végül 75-81-re diadalmaskodtak.
 

A gyõztes csapatból a legeredményesebb játékosnak McCoughtry bizonyult 21 pontjával, de Lyttle és Erika De Souza is kiemelkedõt nyújtott a palánk alatt. A másik oldalról csak Pondexter dícsérhetõ nyugodt szívvel, igaz Pierson is jó meccset produkált.
 

Eredmény
 

New York Liberty – Atlanta Dream 75 : 81 (21:27) (18:17) (17:12) (19:25)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0, az Atlanta Dream javára.

Hirdetés