Hirdetés
Archivum

Vezet az elõdöntõben a Szekszárd:

:

Hirdetés

Az Atomerõmû KSC Szekszárd elõnybe került az elõdöntõben. A szekszárdiak 77-65-re legyõzték a ZTE NKK együttesét az egyik fél második sikeréig tartó párharc elsõ mérkõzésén.

Határozott játékkal kezdte a mérkõzést az Atomerõmû KSC Szekszárd, nem telt el 5 perc és 17-7-nél már elérte a 10 pontot a differencia. Az elsõ szakasz végén 27-13 állt az eredményjelzõn. A második negyedben is sokáig õrizte magabiztos elõnyét a KSC. Végül a félidõ hajrájában 41-27 után kezdte meg ledolgozni a meccs elején összeszedett hátrányát a ZTE. Amikor Hegedüs-Õri Györgyi dudaszós triplája célt ért, a nagyszünetre 41-37-re felzárkóztak a vendégek.

A harmadik negyedben 5-8 pont között állt be a különbség a felek között. Óriási küzdelem zajlott a pályán. Az utolsó 10 percnek 58-50-rõl vágtak neki a csapatok. A játékrész elején 61-50-nél ugyan átlépte a 10 egységet a szekszárdi elõny, de ennél jobban nem tudtak ellépni a hazaiak. Nem forgott veszélyben a KSC sikere, a ZTE azonban légiósai ponterõs játékával végig látótávolságban követte riválisát. A párharc szerdán 17 óra 30 perctõl Zalaegerszegen folytatódik.

Mint ismeretes a másik ágon az Euroliga Final Four miatt már lezárultak a küzdelmek. A továbbjutó a Sopron Basket gárdájával mérkõzik a döntõben. A finálé menetrendjét éppen a minap ismerhettük meg. A párharc vesztese a CMB Cargo UNI Gyõrrel vívja a bronzcsatát. 

Eredmény

Atomerõmû KSC Szekszárd – ZTE NKK 77-65 (27-13, 14-24, 17-13, 19-15)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az Atomerõmû KSC Szekszárd javára.

Statisztika

Hirdetés