Hirdetés
Archivum

Vida és Carson nélkül esélye sem volt a Gyõrnek:

:

Hirdetés

Nem sikerült a bravúr a Gyõrnek a Nantes otthonában. Carson nélkül csak egy félidõn át tudta megszorongatni riválisát Tapodi Péter együttese. A Nantes a harmadik negyedben bedarálta a Gyõrt és végül két gyõzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

Nehéz helyzetben készült a Nantes ellen a Gyõr. Vidára még mindig nem számíthatott a szakmai stáb és Carson is kidõlt. Az amerikai játékosnak a térdkalácsa fölött és a négyfejû kvadricepsze alatt vérömleny keletkezett, ami nem szívódott fel a mérkõzés kezdetéig.

A hiányzók ellenére jól kezdett a Gyõr, pillanatok alatt 0-4 állt az eredményjelzõn, majd 8 perc játék után 13-17-re is vezetett a magyar együttes. A lendület a második negyedre is kitartott, ha nem sokkal, de a gyõriek mindig a Nantes elõtt jártak. A fordulópontot a szünet elõtti három perc hozta el, ekkor átvették a gallok a vezetést és a szünetre 39-37-es elõnyre tettek szert.

Sajnos a harmadik negyedben minden eldõlt, a minimális, 2 pontos elõnyét megtriplázta a Nantes. Amikor 3 perccel az etap vége elõtt 54-44-re módosult az állás, gyakorlatilag kijelenthettünk, hogy vége a párharcnak. A negyedik negyedben küzdött, harcolt a Gyõr, de felzárkózási esély nem kínálkozott. A hazaiak 74-58-as gyõzelmet arattak.

A magyar csapat legjobbja a 16 pontos Kublina volt, a hazaiaknál négyen is 10 egység fölé jutottak, a legeredményesebb a 14 pontos Mame Sy lett.

Eredmény

Nantes Rezé – Seat Lami-Véd Gyõr 74-58 (19-20, 20-17, 17-7, 18-14)
Továbbjutott a Nantes, kettõs gyõzelemmel, 144–126-os összesítéssel.

Hirdetés