Hirdetés
Archivum

Vida parádés játéka gyõzelmet hozott a Gyõrnek:

:

Hirdetés

Vida Anna kiváló játékának köszönhetõen fontos gyõzelmet aratott a Gyõr az Európa Kupában a svájci Sdent Sierre ellen.

Újra 10 egészséges felnõtt játékossal várhatta a találkozót Tapodi Péter. Az, hogy újra teljes volt a gyõri keret, meglátszott a hazai csapat játékán. Ahogy azt egy nemzetközi találkozón kell kiváló ritmusban kezdték Tapodi tanítványai az összecsapást. 8 perc játék után 18-9 állt az eredményjelzõn. A negyed utolsó két perce a Szakács Ildikó vezette svájci együttesé volt, így 21-14-es állás mellett mentek pihenni a csapatok.

A második negyedre nem sokat változott a játék képe, látszott, hogy a Gyõr a jobb csapat, de nem sikerült nagyságrendekkel nagyobb elõnyt kialakítani, bár a 46-35-ös félidõ megnyugtatónak tûnt. Vida Anna parádézott ebben a játékrészben. Azt is mondhatjuk, hogy egy Vidával volt több a Gyõr.

A harmadik 10 perc döntõnek bizonyult a találkozón, míg a hazaiak, köszönhetõen a felépült betegnek, megfelelõ rotációval tudták tartani tempójukat, addig a svájciak szépen lassan elfáradtak. Amikor Borovickova triplájával 61 – 44-re elhúzott a Gyõr, nyugtázhattuk, hogy megvan a meccs. A magyar szakmai stáb is így látta, a folytatásban már a taktikai elemeket is gyakoroltatta lányaival Tapodi.

A negyedik negyedben egy enyhe svájci felzárkózáson kívül, ekkor 6 pontra 71 – 65-ra jöttek fel a vendégek, már semmi sem borzolta a kedélyeket. A Gyõr megérdemelten nyert és ezzel óriási lépést tett a csoportból való továbbjutás felé.

Eredmény

SEAT-LAMI-VÉD GYÕR–SDENT SIERRE BASKET (svájci) 81–67 (21–14, 25–21, 18–17, 17–15)

Hirdetés