Hirdetés
3x3

Videó: a 3×3 diadalmenete az USA-ban és itthon:

:

Hirdetés

Javában zajlik a budapesti World Urban Games felvezetése. Az utcai sportok Világjátékának tekinhető esemény keretében rendezik a 3×3-s U23-as Nemzetek Ligájának Szuperdöntőjét. Tőrös Balázs, Bazska a Sport TV NBA szakkommentátora készített egy remek videót, melyben már a WUG keretein is túlmutatva alaposan megismerkedhetünk a szakág múltjával, jelenével és jövőjével.

Szeptember 13. és 15. között a Nagyvásártelepen felépített rendezvényhelyszínen zajlik majd a küzdelem. Az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájában a nyáron három – földrajzi elven szervezett – Konferenciában zajlottak tornák. A World Urban Games küzdelmeit tekintve a Konferenciák elsé két helyezettjeivel, a házigazda Magyarországgal és egy szabadkártyás hellyel válik teljessé a nyolcas mezőny.

Mint ismert a remek debreceni szereplés után U23-as válogatottunk megnyerte a Konferenciáját, így a mieink mögött a Közép-Kelet Európai Konferenciából a második mellett a harmadik is kvalifikálta magát.

A World Urban Games 3×3-as tornáján a nyolccsapatos mezőny két csoportba osztva kezdi meg a szereplését. Az “A” jelû négyest Oroszország, Franciaország, Hollandia és Uganda alkotja. A B-csoportba került Magyarország. A mieink ellenfelei Kína, Ukrajna és Lengyelország lesznek.

A menetrendet tekintve a magyar csapat szeptember 13-án, pénteken 18 óra 5 perctől Ukrajna ellen debütál. Másnap 13 óra 10 perctől Lengyelország, majd 18 óra 5 perctől Kína lesz a rivális. A csoportok elsõ helyezettjei rögtön a legjobb négy közé kerülnek. A negyeddöntõben a második és a harmadik helyezettek játszanak keresztbe. A torna végjátékát szeptember 15-én, vasárnap rendezik.

A videó:

Hirdetés