Hirdetés
Európa

Videó: a Tarbes 1996-os Ronchetti Kupa győzelme:

:

Hirdetés

A francia élvonalban szereplő Tarbes éppen egyhónapos leállását tölti, így ezen időszak alatt korábbi sikereiket idézik fel a YouTube csatornájukon. A közelmúltban az 1996-os Ronchetti Kupa győzelmük felvétele került fel, melynek komoly magyar kötődése van. Balogh Judit volt a csapatuk egyik meghatározó játékosa abban az évadban .

Az 1996-os menetelés alkalmával a Tarbes a 14 mérkőzéséből 11-et megnyert. A negyeddöntőben az IMOS-Gambrinus Brnót, míg az elődöntőben a BSE-t búcsúztatták. A döntőben az olasz Sport Club Alcamo volt a rivális, akiket 163-126-os összesítéssel múltak felül.

A fináléban az első meccset vívták Olaszországban, ahol Balogh Judit 34 ponttal és 6 lepattanóval vezette 81-63-as sikerre a csapatát. A visszavágón, amelynek felvétele az ünnepléssel együtt az alábbiakban látható, a Tarbes hasonlóan magabiztos 82-63-as győzelmet aratott, így a végső sikerük egy pillanatig nem forgott veszélyben. Ezen a mérkőzésen Balogh Judit 21 ponttal és 6 lepattanóval zárt.

A magyar világklasszis kiemelkedően teljesített az 1995/1996-os évadban. Balogh Judit a teljes mezőny ötödik legmagasabb pontátlagával zárt, 21.4-et jegyzett meccsenként. Ezen felül 5.4 lepattanót rögzítettek átlagban a statisztikai lapjára.

A Tarbes múltidéző videója a második mérkőzés felvételével és az ünnepléssel:

Hirdetés