Hirdetés
Archivum

Videó ajánló: Aluinvent DVTK – CMB Cargo UNI Gyõr 18:30:

:

Hirdetés

Kedden 18 óra 30 perctõl rendezik az Aluinvent DVTK és a CMB Cargo UNI Gyõr között a bajnoki elõdöntõ párharc sorsdöntõ harmadik mérkõzését a miskolci Generali Arénában. Ráhangolódósként felvezetõ videókat ajánlunk és olvasható korábbi szerkesztõségi beharangozónk is.

BEHARANGOZÓ

 
Egy sorsdöntõ találkozót felvezetni a rájátszásban soha nem egyszerû feladat. Ilyenkor a statisztikák, az elsõ két felvonás alkalmával történtek nem sokat számítanak. Egy meccsen bármi történhet. A gyõztes a fináléban folytatja, a vesztes számára pedig következik a bronzcsata. Az elsõ találkozó összességében nagy különbséget hozott. Onnantól kezdve, hogy múlt héten szerdán a DVTK ritmusa érvényesült és elkezdtek jönni a hazai távoli, középtávoli dobások, gyorsan nõtt a különbség. A második mérkõzés viszont óriási fordulatokat hozott. A harmadik negyedben 17 ponttal is vezetett a DVTK. A Gyõr azonban Reshanda Gray 34 pontos teljesítményével, illetve a játékot sérülten vállaló csapatkapitány Raksányi Krisztina villanásaival hosszabbításra mentette a találkozót és végül meg is szerezte a gyõzelmet.

A két csapat összehasonlítását tekintve elmondható: a DVTK-nak továbbra is nagy erõssége, hogy rendkívül sok opciója van támadásban. A szerdai siker igazi csapatteljesítmény volt, míg szombaton Gyõrben a két középsõ negyedben a Medgyessy, Mokango kettõs remekelt, de Walker-Kimbrough, Skoric, Putnina, illetve a Szabó, Zele, Kiss magyar magból is gyakorlatilag bárki eldönthet egy ilyen magas hõfokú derbit. A Gyõrnél pontszerzésben Gray lépett elõ vezérre, ugyanúgy, ahogy Szekszárdon a sorsdöntõ meccsen. Mellette ezúttal Török Ágitól jött extra, miközben Raksányi Krisztina minden tekintetben igazi vezére ennek a gárdának. Eddig a párharcban Spanou és Mandic villant kevesebbet, de rájuk is igaz: bármikor képesek lehetnek eldönteni egy-egy találkozót.

Mindkét csapatra igaz, hogy komoly meccseken belüli hullámzás jellemezte a játékot az elõdöntõ eddigi összecsapásain. A DVTK-nak az elsõ és a második felvonás alkalmával is elveszett a koncentráció a negyedik negyedre. Ez mindenképpen egy figyelmeztetõ jel. Múlt héten szerdán ennek nem lett jelentõsége, Gyõrben viszont komoly ára volt. A Gyõrnek pedig mindkét találkozón a második negyed közepén jött egy kritikus szakasza. Biztosak lehetünk benne, hogy mindkét szakmai stáb óriási munkát végez és keresik ezeknek az okát. Egy sorsdöntõ meccs leginkább az idegek harca: hogy melyik gárda tud kiegyensúlyozottabb lenni. A DVTK nyilván számíthat fantasztikus közönségére, de a Gyõr Szekszárdon már bizonyította a negyeddöntõben: idegenben is képes nyerni egy ilyen fontosságú rangadót.

Így változtak a csapatok statisztikái a két mérkõzés között
 

Hirdetés