Hirdetés
Archivum

Videó: Maria Stepanova meglátogatta az orosz válogatottat:

:

Hirdetés

Hagyományos videó ajánló rovatunkban ezúttal Oroszország felé vesszük az irányt. Korábban már közöltünk egy részletes összeállítást a válogatottjuk edzõtáboráról és Olaf Lange szövetségi kapitány terveirõl. A csapatot minap Maria Stepanova látogatta meg kislányával, akinek tavaly õsszel adott életet.

A látogatásról készült videó az alábbiakban látható:


Maria Sharapova idén ünnepelte 40. születsénapját. Ekkor a korszakos center pályafutásáról egy rövid áttekintést közültünk:

A Sztavropoli határterületen született 203 cm magas zseniális játékos 1995-ben, 16 évesen érte el elsõ nagy sikerét. A kadett Európa-bajnokságon 18.6 pont, 9 lepattanó átlaggal vezette aranyéremig társait. Egy évvel késõbb Atlantában az ötkarikás játékokon már a felnõtt csapatot segítette. Ezt követõen a 2000-es, a 2004-es és a 2008-as Olimpián is pályára léphetett. Athénban és Pekingben bronzérmet ünnepelhetett. Maradva a felnõtt válogatottnál: a 2003-as, a 2007-es és a 2011-es Európa-bajnok orosz gárdának is húzóembere volt. Ugyanúgy, ahogy a 2006-os világbajnoki ezüstérmes alakulatnak.

Klubszinten a Gambrinus Brno-nál töltött idõszak hozta meg az áttörést a 2000-es évek elején. Emlékezhetünk rá, hogy innen kölcsönben pár mérkõzés erejéig pécsi színekben is pályára lépett. Ezt követõen a Szamara, majd az ebbõl formálódott CSZKA Moszkva és utána a Jekatyerinburg következett. Maria Stepanova pályafutása utolsó hét szezonjában, a 2015. májusában véglegesített visszavonulásáig hét egymást követõ évben lett bajnok a jekatyerinburgi alakulattal. A WNBA-ben 1998 és 2001 között négy szezont töltött. A Phoenix Mercury gárdáját erõsítette, ahova 2005-ben 15 meccs erejéig vissza is tért. 

Az egyéni elismeréseket tekintve Maria Stepanovát háromszor választotta meg a FIBA Europe a legjobb európai játékosnak. Hazájában is háromszor volt az adott esztendõ legjobbja, miközben két magas rangú orosz kitüntetés birtokosa.

Hirdetés