Hirdetés
Archivum

Videós visszatekintések az amerikai válogatott összetartására:

:

Hirdetés

Keddtõl csütörtökig került sor az amerikai válogatott tavaszi összetartására. Az alábbiakban az USA Basketball videós összeállításai engednek betekintést a kulisszák mögé.

Az európai ligák végjátékában érdekelt játékosok hiányában 19 fõs bõ kerettel kezdte meg a munkát kedden Dawn Staley szövetségi kapitány és stábja. Összességében zökkenõmentes összetartáson vannak túl az amerikaiak, ahol Elene Delle Donne kisebb nyaksérülését leszámítva – ami miatt a csütörtök esti kínaiak elleni felkészülési meccset kihagyta – váratlan esemény nem történt.

Az edzõtábor tehát egy felkészülési meccsel zárult, ahol a kínai válogatottat 83-46-ra verték az amerikaiak. Az elsõ 15 percben még több eladott labda csúszott a játékba, majd ahogy belelendült az olimpiai és világbajnok gárda, gyorsan nõtt a különbség. 25-25 után a félidõt 17-0-val zárták, a harmadik etaptól pedig végleg állva hagyták ellenfelüket.

Magas poszton remekeltek az amerikaiak, Sylvia Fowles és Breanna Stewart ponterõs játékával tudták leszakítani ellenfelüket. „Ez az egyik erõsségünk. Jó munkát végeztünk abból a szempontból, ahogy bejutattuk a labdát a festékbe. Sok csapattal szemben ez lehet a fölényünk.” – értékelt Dawn Staley.

Miután több meghatározó klasszis hiányzott az európai kötelezettségei miatt, így a közvélemény azt is figyelte, hogy kik azok az újoncok, akik lehetõséget kapnak. Jó eséllyel ebbõl már az is kirajzolódhat, hogy hosszabb távon kikre számítanak a 2018-as Világbajnokságot követõ idõszakban.

Csütörtökön Layshia Clarendon (Atlanta Dream), Tiffany Hayes (Atlanta Dream), Jewell Loyd (Seattle Storm) és Kelsey Mitchell (Indiana Fever) debütált. Szemmel láthatóan élvezte a kínaiak elleni meccsen a szakmai stáb bizalmát Skylar Diggins-Smith is, aki Lindsay Whalen válogatottól történõ visszavonulásával akár a világbajnoki utazó keretbe is bekerülhet.

Következzenek az USA Basketball videó

Szuperlassítások

Hallgassunk bele az edzésekbe

Összefoglaló a kínaiak elleni meccsrõl

Hirdetés