Hirdetés
Archivum

Világbajnoki döntõt vív a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott drámai mérkõzésen Theodoreán Alexandra utolsó másodperces találatával 15-13-ra legyõzte Ukrajnát a 3×3-as Világbajnokság elõdöntõjében. A válogatottunk ezzel bejutott a fináléba, ahol Oroszország lesz az ellenfél.

Azzal, hogy a délutáni program megcsúszott, a két csapatnak nem volt sok ideje pihenni az elõdöntõt megelõzõen. A rivális az ukrán válogatott volt, mely fizikai fölényét jól érvényesítve összességében magabiztosan jutott el az elõdöntõbe. Nem volt könnyû dolga a magyar együttesnek az egyértelmûen magasabb ellenféllel szemben. Az elsõ találatot még Bozóki Bettina szerezte, de ezt követõen 3-1-re ellépett Ukrajna. Bozóki újabb találatával zárkóztak a mieink, a találkozó elsõ felében azonban riválisunk bravúros megoldásokkal tudta növelni az elõnyét.

Az ukránok 6-3-ra elléptek és ezt követõen 2-3 pont között állt be a meccs. Hõsiesen küzdött a magyar csapat, de sokszor még szabálytalanság árán sem tudtuk megállítani az ukrán csapatot. A fordulat 9-6-nál állt be, amikor Theodoreán távoli dobásával 9-8-ra felzárkóztak a mieink. Ezt követõen az ukránok újra elléptek 11-8-ra, még azonban 3 perc volt a játékidõbõl. Bozóki két villanásával visszazárkóztunk. Papp Klaudia jó helyzetfelismeréssal mérte fel, hogy a lassabban mozgó ukrán védõ mellett be tud törni és így 11-11-nél egyenlítettünk. Ekkor egészen pontosan 1 perc 39 másodperc volt hátra.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az utolsó perchez közeledve egy kosárváltás után 12-12 állt az eredményjelzõn. Az ukránok faulttal együtt értékesítettek egy találatot, de szerencsére a ráadás büntetõjük kimaradt. Ennek megfelelõen 13-12-nél még mutatkozott esély az egyenlítésre. Ezt Bozóki büntetõbõl meg is tette. A mérkõzésbõl 49 másodperc volt hátra és még mindig nem született döntés. Mindkét csapatnak volt legalább két támadása, hogy megszerezze a vezetést. Az ukránok 14 másodperccel a vége elõtt egy idõn túli találatot értek el. Maradt tehát a 13-13 és mi vezethettük az utolsó támadást. Theodoreán betörése után nem született pont, a labda leperdült a gyûrõrõl.

Kevesebb, mint 4 másodperccel a vége elõtt még riválisunk is jöhetett. Már a hosszabbításra készülve egy kiszorított távoli dobást engedtek el, de az lejött a gyûrûrõl. Néhány tizedmásodperc azonban maradt az órán, melyet le kellett játszani az akkor még egyértelmûen várt hosszabbítás elõtt. Ez idõ alatt azonban Thodoreán Alexandra csodát tett. Távoli dobása behullott a gyûrûbe. Hosszas percek teltek el idegõrlõ videózással, de végül számunkra kedvezõ ítélet született. 15-13-ra nyert a magyar csapat és Oroszországgal világbajnoki döntõt játszhat 21 órától.

VIDEÓ: A gyõztes találat megtekinthetõ ITT

Eredmény
Ukrajna – Magyarország 13-15

Hirdetés