Hirdetés
Archivum

Világbajnoki elõdöntõre készül a 3×3-as válogatott – Károlyi Andreát kérdeztük:

:

Hirdetés

Vasárnap 14 óra 40 perctõl vívja Amszterdamban a 3×3-as Világbajnokságon Franciaország ellen az elõdöntõt a magyar válogatott. Károlyi Andrea szövetségi kapitánnyal beszélgettünk az emlékezetes negyeddöntõrõl és a záró nappal kapcsolatos várakozásokról.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott sokáig emlékezetes küzdelemben Spanyolországot gyõzte le a 3×3-as Világbajnokság negyeddöntõjében. Óriási fordulatokat tartogatott a meccs. Kezdve az összecsapás középsõ szakaszának 9-2-es spanyol futásával. Folytatva a sort Papp Klaudia bravúros három pontjával, ami egyenlítést ért. A rendes játékidõ végén Goree vezetõ találatával vagy éppen az erre érkezõ dudaszós spanyol válasszal. A csúcspont pedig a hosszabbítás és Medgyessy Dóra duplája volt.

“Az egész napon érezni lehetett, hogy mi itt készülünk valamire. Ha már ideig eljutottunk, akkor szeretnénk még egyet lépni elõre. Nagyon pozitívak voltak végig a lányok.” – kezdte értékelését lapunknak Károlyi Andrea, szövetségi kapitány majd így folytatta:

” Fókuszáltak a feladatra a lányok. Ez abszolút látszott a meccsen. Persze mindig vannak hullámvölgyek és egyéb nehézségek. Amikor 10-6-os vezetésbõl hirtelen 12-15 lett nekik, aztán jött Papp Klaudia 4 másodperc alatt alatt dobott 3 pontja, amivel visszajöttünk az életbe. Ez abszolút jól mutatja, hogy tegnap csapatként mennyire jól tudtunk mûködni. Mondom ezt úgy, hogy ez végig jellemzõ volt ránk, de tegnap még inkább.” – fogalmazott a szakvezetõ.

Arról is érdeklõdtünk Károlyi Andreánál, hogy szakmai szempontból hozott-e stábnak meglepetést a spanyolok elleni negyeddöntõ. “Semmi új nem volt. Jól tudtuk lereagálni az olyan lépéseket, mint például amikor magassal kezdtünk középrõl, akkor õk kicsivel fogták. Hogy esetleges váltás után könnyebb helyzetben legyünk: bekerült Cyesha alsó posztra kisemberrel és meg tudta oldani. Itt már nagyon nagy meglepetések nincsenek. Az dönt, hogy ki tudja a saját játékát a másikra erõltetni.” – összegzett a szövetségi kapitány.

A korábbi évekhez képest jelentõsen módosult a 3×3-as Világbajnokság menetrendje, hiszen a FIBA és a holland szervezõk két napra bontották az egyenes kieséses szakaszt. A média szempontjából, a nézõszám maximalizálását tekintve ez egy teljesen reális, sõt a sportág feljlesztéséhez szükséges lépés is. Ugyanakkor érdemes olyan szemmel nézni, hogy egy katartikus végjáték után másnapra fel lehet-e pörögni hasonlóan magas hõfokra.

“Eddig úgy volt, amikor lejátszottad a negyeddöntõt, akkor két óra múlva az elõdöntõt és a döntõt. Biztos, hogy akkor ott abban az állapotban maradni egyszerûbb feladat, mint egy olyan helyzetben: eljössz a meccsrõl, örülsz a sikernek, alszol egyet és felkelsz, új nap indul. Ebbõl sokkal nehezebb, de úgy vagyunk vele, hogy nem szeretnénk, ha a tegnapi nap lenne a mi nagy dobásunk.” – válaszolt a felvetésünkre Károlyi Andrea.

Az ellenfél Franciaország lesz a döntõbe jutásért. Riválisunkról összeállítást korábban már közöltünk. Károlyi Andrea röviden így foglalta össze a várakozásait: “Nagyon erõsek, minden poszton rendkívül jó játékosaik vannak. A mai meccsre még inkább érvényes az, ha tudjuk a saját akartunkat érvényesíteni, saját játékunkat játszani, akkor meg tudjuk nyerni.”

Hirdetés