Hirdetés
3x3

Világbajnoki negyeddöntő Oroszország ellen:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton 10 óra 5 perctől Oroszországgal vív negyeddöntőt a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokságon a magyar válogatott.

A Horváth Boglárka, Horváth Dóra, Nagy Réka, Szabó Zita összeállítású magyar válogatott a D-csoport győzteseként került a negyeddöntőbe. Svájcot 21-11-re, majd Észtországot 13-12-re győzték le. Földi Attila szövetségi kapitány korábban lapunknak részletesen értékelte a két találkozót és megosztotta a gondolatait a negyeddöntővel kapcsolatban is.

A pontszerzőket tekintve a két mérkőzésen Szabó Zita 11, Nagy Réka 10, Horváth Boglárka 7, míg Horváth Dóra 6 egységig jutott. A magyar csapat Észtország ellen kiválóan kezdett, 7-2-re és 9-3-ra is vezettek a mieink. Az akkor bemutatott védekezést emelte ki Földi Attila is a nyilatkozatában, melyre Oroszország ellen szintén építene a válogatottunk.

Oroszország a halálcsoportnak tekinthető D-csoportban lett második. Hármas körbeverés alakult ki abban a négyesben USA, Oroszország és Fehéroroszország között. Az oroszoknak az utolsó csoportmeccsen USA ellen 20 pontot szerezve kellett győzelmet szerezniük. Ezt végül igen kérdéses büntetővel tették meg 20-17 arányban. Természetesen a címvédő elleni bravúr értékéből ez semmit nem von le, de a továbbjutásért folytatott versenyfutásba beleszólt, aminek nagy vesztese lett a tornán kiváló formát mutató fehérorosz együttes.

Az orosz válogatott Debrecenben is abban a szerkezetben szerepel, ahogy azt tőlük a világversenyeken az elmúlt években megszokhattuk. Magas szerkezetben, három 180 cm feletti játékossal és egy jó kezű, gyors alacsonyabb irányító jellegű játékossal. A legeredményesebbjük Anastasiia Bocharova, aki a négy csoportmeccsen 32 pontot ért el. Az MBA Moszkva növendéke tavasszal az orosz 3×3-as bajnokságban is meghatározó játékos volt.

Jó szerkezetű, erős gárda lesz a riválisunk. A torna eddigi legnagyobb kihívása előtt áll a magyar csapat, de jó védekezés utat nyithat a bravúr felé.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS ITT

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés