Hirdetés
Archivum

Világsztárok ellen búcsúzik a Gyõr:

:

Hirdetés

Szerdán az utolsó fordulójához érkezik a nõi kosárlabda Euroliga. A rájátszás mezõnyében már minden hely elkelt, ennek ellenére az utolsó játéknapon is lesznek érdekes összecsapások. A magyar csapatok közül a Sopron szünnapos és múlt héten már befejezte a szereplését, míg a Gyõr vendége a Jekatyerinburg lesz. Pikánsnak ígérkezik a két török-spanyol csata, a Valencia-Galatasaray és a Fenerbahce-Salamanca mérkõzések.
 

A Gyõr-Jekatyerinburg összecsapás kis túlzással a sérültekrõl szól. A gyõrieknél Hollingsworth és Simon bajlódott sérüléssel a múlt héten, majd a hétvégén Edita Sujanova szenvedett elülsõ keresztszalag szakadást. A cseh center már hazautazott, hamarosan megmûtik és ebben a szezonban már nem számíthat a szolgálataira Füzy Ákos. Emellett pedig a hétfõi edzésen Õri Györgyi bokája is kiment.

A másik oldalon sem jobb a helyzet, Anete Jekansone szintén elülsõ keresztszalag szakadással bajlódik, január eleje óta nem játszott Maria Stepanova, illetve Tatiana Vidmer és a vasárnapi Dinamo Moszkva elleni összecsapáson tért vissza két hónap kihagyás után Svetlana Ambrosimova.

A Jekatyerinburgnak nem sikerült jól az alapszakasz, kétszer kikaptak a Valenciától, egyszer a Galatasaraytól és egyszer a Bourges-tól. Gyakorlatilag csak egy rangadót tudott nyerni az egész alapszakaszban az uráli gárda, ez pedig a Galatasaray 85-80 arányú legyõzése volt. Ez egyben azt is jelenti, hogy meglepõen alacsony rangsorolással érkeznek a rájátszásba Candace Parkerék.

Az oroszoknál egy változás is történt a keretben a gyõriek novemberi vendégjátéka óta, Cappie Pondexter az elõzetes híreknek megfelelõen csak december végéig szerepelt a csapat színeiben és õt a csípõmûtétje után felépülõ Sue Bird váltotta.

A találkozónak különösebb tétje nincs, ennek ellenére a Gyõrnek a szép búcsú, a Jekatyerinburgnak pedig a presztízs miatt kell odatennie magát. Az oroszok elsõsorban a magas embereik révén veszélyesek, legeredményesebb játékosaik Sandrine Gruda (14.5 pont) és Candace Parker (13.4 pont). A Jekatyerinburgnál Sue Bird érkezésével volt egy kis megtorpanás január elején, ez elsõsorban a sok eladott labdában mutatkozott meg, de azóta fokozatosan összeállt a játékuk és ha nincsenek a sérülések, bizony sokkal elõrébb végzett volna Algirdas Paulauskas alakulata.

A Gyõrnek akkor lehet esélye, ha a dobóteljesítményben a VICI Aistes elleni találkozó köszönne vissza. Legalább két ember extrája és az oroszok kicsit kényelmesebb hozzáállása egy érdekes mérkõzést varázsolna az alapszakasz végére. A két csapat november 23-án találkozott az alapszakasz elsõ körében, akkor 97-60-ra nyertek az oroszok, úgy, hogy a harmadik negyedet be tudta húzni a Gyõr.

Rájátszást érõ helyekért éles csatát már nem fogunk látni szerdán, de két olyan rangadó is lesz, amely már üzenet értékkel bírhat a sorozat végjátéka szempontjából. A Valencia a Galatasarayt fogadja, itt az igazán érdekes kérdés az, hogy a sérülésektõl tizedelt Galatasaraynál Ceyhun Yildizoglu mit talál ki, mivel tudják felvenni a versenyt a spanyol sztárcsapattal, amelyik jó eséllyel ellenfelük lesz a nyolcas döntõben.

A már biztos alapszakaszgyõztes Fenerbahce az Euroliga címvédõjét a Salamancát látja vendégül. A Fenerbahce sorozatban másodszor nyerte meg az Euroliga alapszakaszát és szerdán este azért lépnek pályára, hogy megõrizzék veretlenségüket. A két csapat õszi összecsapásán Spanyolországban tudott diadalmaskodni az isztambuli sztárcsapat és most is a mérkõzés esélyesének tekinthetõek.

Az Euroliga 14. fordulójának programja


A-csoport

Február 1., szerda 

Lotos Gdynia – ZVVZ USK Praha 17:45
Uni Seat Gyõr – UMMC Jekatyerinburg 18:00
Ros Casares Valencia – Galatasaray 18:45
Bourges Basket – VICI Aistes 20:00

B-csoport

Február 1., szerda

CCC Polkowice – Nagyezsda Orenburg 17:45
Fenerbahce – Perfumerias Avenida Salamanca 19:00
Beretta-Famila – Tarbes GB 20:30

C-csoport

Február 1., szerda

Frisco Brno – Good Angels Kosice 18:00
Wisla Can-Pack – Gospic CO 18:30
BLMA – Szpartak Moszkva Vidnoje 20:00
CB Taranto – Rivas Ecopolis 20:30

Hirdetés