Hirdetés
Magyarország

Villámértékelés a Magyarország – Spanyolország Eb-selejtező után:

:

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, a magyar válogatott 66-62-es vereséget szenvedett Spanyolországtól a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjében. A mérkőzés után Székely Norbert az M4 Sport kamerái előtt értékelt.

“Tisztes helytállásért nem adnak pontot, pontokat, de ez a válogatott megmutatta, hogy milyen karaktere van. Tudott harcolni és nagyon okosan játszani. Ebből a taktikai repertoárból, amit fel lehet építeni ennyi idő alatt, ennyit lehet kihozni. Nem többet. Nagyon büszke vagyok a lányokra!” – mondta Székely Norbert, majd hozzátette: a kis különbségű vereség sokat érhet.

“Megérdemelt a spanyolok győzelme. Ez a négy pont nagyon fáj, jó lett volna nyerni, de sokat érhet. Fontos lesz az Izland és a Románia elleni két mérkőzés. Van egy pár százalék esélyünk, hogy ott legyünk az Eb-n.”

A magyar csapat végig küzdött, 12 pontos hátrányból is felállt.

“A világ egyik legjobb csapatával játszottunk, akkor is, ha generációváltáson esnek át. A játékosaink őrületes  munkát végeztek és elképesztően hittek a győzelemben. Büszkék lehetnek az életük végéig erre. Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni. Azt hiszem azonban, hogy ebben a mérkőzésben ennyi volt.” – értékelt Székely Norbert.

Hirdetés