Hirdetés
Magyarország

Villámértékelés a szlovákok elleni siker után:

:

Hirdetés

A magyar válogatott a második negyed közepétől végig kézben tartva az irányítást 73-59-re legyőzte Szlovákiát a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában. A mérkőzés után Székely Norbert, szövetségi kapitány az M4 Sportnak nyilatkozva értékelte a találkozót.

A szövetségi kapitány és a stábtagok szinte extázisban követték a találkozót. “Egy ilyen mérkőzést szerintem nehéz másként végig csinálni.” – fogalmazott a riporteri felvetésre Székely Norbert. “Én nagyon örülök annak, hogy a csapat tudott változtatni. Képes volt arra, hogy fogékony legyen az újra és azokra a dolgokra, amiket kitaláltunk. Ezek úgy látszik működtek is. Ráadásul elképesztő nagy szívvel játszottunk, így könnyű volt extázisba kerülnünk mindannyiunknak. Ne felejtsük el a közönséget sem, hogy ezt az extázist tovább fűtötte.” – összegzett válogatottunk szakvezetője.

A hollandiai vereség után túlzás nélkül döntő fontosságúvá előlépő selejtező elején még nyolc ponttal vezetett Szlovákia. Onnantól kezdve azonban, hogy felvette a ritmust válogatottunk, végig kézben tartották a lányok az irányítást.

“Idegesen kezdtünk, hiszen bennünk volt egy mérkőzés, ami nem sikerült jól. Ez a csapat egy összetartó társaság. Én tisztában voltam azzal, hogy ebből fel fogunk állni. Elkövettük azokat a hibákat, ami miatt versenyben tartottuk a szlovákokat. Ezt a második félidőben már kevésbé tettük meg.” – idézte fel a meghatározó pillanatokat Székely Norbert, majd így folytatta:

“Kell egy összeérési folyamat mindennek és nekünk négy edzésünk volt arra, hogy összerakjuk ezt a csapatot. Az első mérkőzésen olyan ritmustalanul játszottunk, mint most a szlovákok egyébként. A másodikon egy kicsit jobban, ez most a mi előnyünk volt. Nagyon büszke vagyok erre a győzelemre, mert mélyről jöttünk fel.” – zárta villámértékelését a szövetségi kapitány.

Fotó: M4 Sport

 

Hirdetés