Hirdetés
Archivum

Villámértékelések a bajnoki döntõ elsõ meccse után:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét vette a bajnoki döntõ párharc a hazai élvonalban. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó küzdelem-sorozat nyitányán a Sopron Basket 74-60-as gyõzelmet aratott.

Idegesen kezdték a csapatok a 2019-es finálét. A Sopron 14, a DVTK 16 eladott labdával zárta a találkozót. Hazai oldalon 42%-os mezõnymutatót hozott a mérkõzés, a vendégeknél pedig 33% lett ez a mutató. Roberto Iniguez a Sopron Basket vezetõedzõje az M4 Sportnak kritikusan fogalmazott a lefújás után. “Szerintem ez egy nagyon rossz meccs mindenki részérõl, játékosoktól, edzõktõl, játékvezetõktõl egyaránt. Rossz és unalmas meccs volt. Ha én ezt a televízióban néztem volna, biztos, hogy elkapcsolok egy idõ után. A következõ mérkõzésen jobbnak kell lennünk. Ha nem leszünk jobbak, komoly problémáink lehetnek.” – jelentette ki a spanyol szakvezetõ.

A DVTK már az elsõ percekben 12-2-es hátrányba került. Cziczás László is ezt emelte ki televíziós nyilatkozatában. “Úgy gondolom, hogy izgatottak voltunk az elsõ döntõ mérkõzésen. Nagyon bízom benne, hogy saját pályánkon egy kicsit meg tudjuk nehezíteni a Sopron dolgát. Azt tudni kell, hogy a soproni csapatban világsztárok játszanak és nekünk az is óriási megtiszteltetés volt, hogy egyáltalán itt lehettünk ellenük. Európa egyik legjobban védekezõ csapatával találtuk szemben magunkat. Minden egyes helyzetünkért vért kellett izzadni. Náluk egyszer az egyik játékosnak megy jobban, egyszer a másiknak. Legközelebb jobb lesz!’ – összegzett a DVTK mestere.

A játékosok közül soproni részrõl Dubei Debóra értékelt. “Én azt gondolom, hogy az egész mérkõzést kontrolláltuk. Biztos, hogy ki fogjuk javítani, le fogjuk videózni a hibáinkat.” – kezdte televíziós nyilatkozatát Dubei. “Voltak kisebb nagyobb hibák támadásban, védekezésben. A következõ meccsig van idõnk és ezek kijavítása lesz a fõ szempontunk. Lehet, hogy egy kicsit meg voltunk szeppenve. A Diósgyõr jól játszott. Hozta azt, amit vártunk tõlük. Mi voltunk egy kicsit dekoncentráltak védekezésben. Az edzõnk ezért is volt ideges. Olyan dolgok történtek, amikre számítottunk és mégsem figyeltünk oda.” – összegzett a Sopron válogatott játékosa.

A DVTK-tól pedig Szabó Fanni osztotta meg a gondolatait az M4 Sport stábjával. Nyilatkozatában elsõsorban a találkozó elejét elemezte. “Sajnos rosszul kezdtük a mérkõzést és elveszítettük a ritmust. Nehéz volt utána már megtalálni a meccsen. Néha sikerült, de nem a miénk volt ez a meccs. Tényleg sok hibával játszottunk. Remélem ezeket ki tudjuk javítani a következõ mérkõzésre. Nagyon erõs csapat a Sopron, támadni nehéz ellenük. Jobban fel kell készülnünk. Hétfõn a szurkolók is nagyon sokat fognak nekünk segíteni. Hazai pályán erõsek vagyunk. Mindenképpen védekezésben kell feljavulnunk.” – összegzett Szabó.
 

Statisztika

Hirdetés