Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a bajnoki döntő harmadik mérkőzése után:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton a Sopron Basket 74-52-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén. Ezzel 3-0-val lezárta a párharcot és fennállása 15. bajnoki címét ünnepelhette.

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd 74-52 (29-14, 21-14, 15-15, 9-9)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Csodás érzés végre Sopronban, hazai közönségünk előtt ünnepelni. Hálásak vagyunk, hogy ilyen sokan kijöttek és támogattak minket! A csapat nagyon jól játszott, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot! Gratulálok a Szekszárdnak is, keményen álltak bele ebbe a döntőbe! Minden percét szeretnénk most ennek a sikernek kiélvezni és egy jót ünnepelni!

Zeljko Dokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Gratulálok a Sopronnak a bajnoki címhez, azt gondolom méltó ellenfelei voltunk. A két csapat egymást húzta felfele, mely nagyszerű a magyar kosárlabdának. Számunkra is meglepő volt, hogy az első két mérkőzésen szoros találkozókat játszottunk a Sopronnal. A mai napon nagyon felfokozott volt a hangulat a csarnokban, mely az elején bénítóan hatott ránk. Olyan alap dolgokat felejtettünk el, melyek az első két mérkőzésen jól működtek. Sajnos így az első félidőben már elment a mérkőzés. A második félidőben egyenrangú ellenfelek voltunk, de az már nem változtatott a dolgokon. Büszke vagyok a csapatomra, sokat fejlődött ez a fiatal gárda, mely jót jelent a jövőre nézve! Mindkét csapatra ráfér most a pihenés. Bettinek ezúton is mielőbbi jobbulást kívánok!

Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket): Mit mondhatnék? Fantasztikus szezon, méltó lezárással! A végére magabiztosabbak lettünk a döntőben, adaptálódtunk a játékukhoz, megtaláltuk az üres helyzeteket. Ma jó kosárlabdát játszottunk, élveztük minden pillanatát. Ez a szezon magáért beszél, azt gondolom innen nincs feljebb!

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd): Két szoros mérkőzés után jöttünk ide, de a Sopron ma élesebb volt, nagyobb lendülettel kosárlabdázott már a kezdéskor is. Az első félidőt rontottuk igazán el. A szünet után sem tudtunk közelebb jönni, állandósult a különbség. Nagyon jó napot fogott ki a Sopron, szépen játszottak. Összességében ez egy nagyon jó döntő volt, melyet egyedül Betti sérülése árnyékol be. Jó úton vagyunk, és büszkék lehetünk arra, hogy egy Euroliga győztes ellen két komoly, mondhatni egy labdás mérkőzést tudtunk játszani. Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten lettek bajnokok!

 

Hirdetés