Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a bronzcsata harmadik mérkőzése után:

:

Fotó: hunbasket.hu

Hirdetés

Vasárnap, a bronzcsata sorsdöntő harmadik mérkőzésén a DVTK 73-56-ra legyőzte az NKA Universitas PEAC gárdáját és ezzel megnyerte az egyik fél második sikeréig tartó párharcot. A 2021/2022-es évad bronzérmese így a DVTK együttese lett, míg a 4. helyet az NKA Universitas PEAC szerezte meg.

NKA Universitas PEAC – DVTK 56-73 (16-23, 6-23, 17-14, 17-13)

Beszámoló ITT

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Gratulálok én is a Diósgyőrnek! Egy olyan csapat kapta meg a bronzérmet, amelyik semmivel nem jobb nálunk, főleg nem a három mérkőzés alapján, de gratulálni kell nekik. Négy tizeddel a vége előtt szerdán a mi nyakunkban volt, ma az ő nyakukba került az érem. A második negyed rövidzárlata sokba került. Kicsit azt éreztem, hogy mindenki egyénileg szerette volna megnyerni a mérkőzést, és ez a túlzott akarás átcsapott kapkodásba. De nem baj, mert ezek fiatal játékosok, akik még mindig nagyon kevés ilyen szituációban vettek részt, és nagyon remélem, hogy tudnak tanulni ebből. Azért is nagyon sajnálom az elszalasztott lehetőséget, mert rengetegen kijöttek a meccsre. A szememben az én csapatom is bronzérmes, mert azzal, amit ezek a lányok véghezvittek ebben a szezonban, az megsüvegelendő.”

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “Gratulálok a PEAC-nak a kiegyensúlyozott, jó szezonjához! Azért is nagyon értékes ez az érem, mert idegenben harcoltuk ki a harmadik helyet, illetve egy jó csapatot sikerült legyőznünk. Nehéz szezonunk volt, de a kupagyőzelemre tudtunk építkezni, és ez meghatározta a hitünket és lendületünket a hátralévő találkozókra.”

Simon Zsófia (NKA Universitas PEAC): “Gratulálok a Diósgyőrnek, a közönségünknek pedig szeretném megköszönni az egész éves szurkolást! Sajnáljuk, hogy így ért véget a szezon, de a szerencse forgandó.”

Kányási Veronika (DVTK): “Szeretnék gratulálni a Pécsnek, kiélezett párharcot vívtunk. Azt próbáltuk sulykolni magunkba, hogy a harmadik meccset az fogja eldönteni, hogy ki mennyire akarja a győzelmet, ki mennyire tud összpontosítani. Az első perctől kezdve megvolt bennünk a kellő agresszivitás, jól védekeztünk, és ezzel megteremtettük az alapot a meccshez. Nagyon büszke vagyok a csapatra és az egész szezonra!”

Fotó: hunbasket.hu

Hirdetés