Hirdetés
Magyarország

Villámértékelések a döntő első mérkőzése után:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton este a bajnoki döntő első mérkőzésén a Sopron Basket 73-71-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd 73 -71 (18-13, 23-15, 20-28, 12-15)

Beszámoló ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Nagyon örülök a győzelemnek, kemény meccs volt! Erre számítottam. Bő és gazdag taktikai repertoárral rendelkező csapat a Szekszárd. Bízom benne, hogy a következő mérkőzésen gyorsabban tudunk reagálni helyzetekre, ötletesebb támadásokat fogunk vezetni, és nem fogunk 28 pontot kapni egy negyedben. Ez a szekszárdi katlanban még nehezebb lesz, nagy lesz rajtunk a nyomás, de biztos vagyok benne, hogy soproni szurkolók is elkísérnek minket, akik erőt adnak nekünk a lelátóról. Egy biztos, sokkal jobb játékra van szükségünk a folytatásban!

Zeljko Dokic (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Büszke vagyok, hogy a hiányzóink ellenére ilyen szinten tudtunk játszani. Az első félidőben voltak olyan szituációk, amikor azt éreztem, hogy nem hiszünk abban, hogy meg tudjuk csinálni a Sopron ellen. Egy ilyen mérkőzésen élesnek kell lenni, extra kosarakra van szükség, ahogy azt tette Miklós Melinda, vagy ahogy a Sopronnál Dolson pluszt hozott a padról. A játékvezetéshez nehéz volt igazodnia a csapatoknak, de erről többet nem is mondanék. Szeretnénk újítani pár területen, otthon nyerni, és folytatni a sorozatot a Sopron ellen, mely egy nagyon jó csapat!

Briann January (Sopron Basket): Ez egy döntő, ahol mindenki mindent kiad magából. Fizikai, intenzív. kemény küzdelem. Mindenki a legjobbját igyekszik nyújtani, és biztos vagyok benne, hogy ők is, és mi is azon leszünk, hogy meccsről meccsre tudjunk emelni a játékunk minőségén.

Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd): Nem kezdtük jól a mérkőzést, sok hibát vétettünk, több büntető is kihagytunk. Nem használtuk az összes taktikai fegyverünket, bízom benne, hogy otthon tudunk javítani, és leginkább jobban tudunk kezdeni. A második félidőben kezdtük elhinni, hogy tudunk nyerni, de az elején elkövetett hibák soknak bizonyultak egy Sopron ellen.

Hirdetés